- Det er veldig smertefullt, som et knivstikk i ryggen

Dale Oen sier han må være frisk tre måneder før OL.

SNAKKET OM SKADEN: Alexander Dale Oen på pressekonferanse i dag.  Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet.
SNAKKET OM SKADEN: Alexander Dale Oen på pressekonferanse i dag. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet.Vis mer

SOGNSVANN / OSLO (Dagbladet): Alexander Dale Oen har fått en nervebetennelse i venstre skulder. Det bekreftet han på en pressekonferanse i dag.

- Det var på leir i Tenerife at jeg fikk smerter langs nakke, hals og ansikt og det har utartet seg til skulder og armen. Smertebildet er litt som en nervestrekk. Det er veldig, veldig smertefullt. Det dukker opp under aktivitet, og ligger å lurer i stillstand. Veldig smertefult under aktivitet, blir som et knivstikk i ryggen. Vil ikke anbefale det, sier Dale Oen og smilte.

De siste ukene har han vært i USA for å få eksperthjelp på Mayo-klinikken. Der fikk han en kortisonsprøyte rett i det betente området. Forhåpentligvis skal det dempe betennelsen. Han merker allerede at smerten har avtatt.

- Ja, det kjenner jeg helt klart (at smerten har avtatt). Det er selvfølgelig veldig, veldig positivt og en får bare håpe den avtar videre. Jeg må bare holde motet og  motivasjonen oppe og gjøre det beste ut av situasjonen, sier han.

Dale Oen sa på pressekonferansen at han må være frisk tre måneder før OL for så å gjenoppta treninga. Han har bare fått trent 20 prosent av det han skulle de siste ukene.

- Tre måneder før OL bør alt være tipp topp. Men det er vanskelig å si, og det avhenger av hvor mye trening jeg får gjort i tiden framover, sier Dale Oen som har blitt mer motivert av all dødtiden.

- Tror aldri jeg har vært så motivert eller tent for å gjøre en jobb i hele mitt liv. Jeg sitrer, jeg har problemer med å sitte i ro, jeg er ekstremt rastløs, sa Dale Oen som har brukt mye av dødtiden til å finne nye treningsmetoder og treningsutstyr.

- Jeg jobber jo mot å bli enda bedre i fremtiden, så når jeg først er klar har jeg forhåpentligvis ti nye øvelser og mer utstyr for å gjøre meg bedre enn alle andre. Jeg har hatt veldig god tid til å gjøre research på det nå, for å si det sånn, sier 26-åringen.

Han kommer til å satse videre på svømmingen uansett hvordan det går i OL.

- Jeg kommer til å satse minst fire år til. Jeg blir definitivt med i Rio (OL i 2016), sier han til Dagbladet.