- Det er veldig uheldig og dumt. Det skaper et uromoment for begge to

Et løp avgjør alt for Vikhagen Gjeitnes og Weng.

DRØMMER OM VM: Kari Vikhagen Gjeitnes ble skuffet da hun ikke ble tatt ut i den endelige VM-troppen.  Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
DRØMMER OM VM: Kari Vikhagen Gjeitnes ble skuffet da hun ikke ble tatt ut i den endelige VM-troppen. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

HOLMEKOLLEN (Dagbladet): - Hvis du slår Heidi i Østersund, hva er ...

- Hvis? Når! He-he.

Kari Vikhagen Gjeitnes (30) er så bestemt på å kvalifisere seg til Falun-VM at Dagbladets reporter ikke engang får fullført spørsmålet sitt. Så la oss prøve igjen.

- Hvis du slår Heidi i Østersund - hva er da en realisitsk målsetting for deg i Falun-VM?

- He-he. Da kommer jeg til å være så gira at alt kan skje. Det er små marginer i sprint. Jeg vil absolutt ha store muligheter, sier Vikhagen Gjeitnes til Dagbladet og smiler.

- En drøm Vi sitter i hver vår stol på Holmenkollen Park Hotell. Skiforbundets Gro Eide jobber med å holde tidsskjema. Mediekontakten har gitt pressen fem minutter hver med sju av Norges VM-uttatte langrennsløpere.

To uker før Falun er det på tide å bli bedre kjent med den minst profilerte av dem.

Vikhagen Gjeitnes er 30 år, men har aldri tidligere deltatt i et stort mesterskap. Nå er hun bare et godt løp unna å få gå sprinten når svenskene inviterer til folkefest om to uker.

- Selv om jeg vant Skandinavisk Cup sammenlagt for noen år siden, er høydepunktet i karrieren å være med i VM-troppen. Det har vært en drøm siden jeg var kjempeliten, innrømmer hun.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.