- Det er verdensklasse på de målene

Brann-trener skrøt av drømmemålene til Start.

Start - Brann 3-3 (1-2)

(Dagbladet): Gudmundur Kristjánsson sørget for at Mons Ivar Mjelde og Start fikk et etterlengtet poeng i bunnstriden. Scoringen til spissen var av den vakre sorten, og islendingen banket ballen i vinkelen på frispark fra 20 meter kvarteret før slutt.

- De hadde to lykketreff som skjer en gang i verden, det er verdensklasse på de målene. Det er typisk at slike mål kommer mot oss, sier Brann-trener Rune Skarsfjord til C More etter kampen.

Fire minutter på overtid fikk Solomon Owello det røde kortet etter at han hindret Birkir Sævarsson som var alene gjennom etter en kontring. Brann klarte ikke å utnytte frisparket, og en svært underholdende kamp endte 3-3.

PERLEMÅL: Start-spillerne kunne slippe jubelen løs etter drømmescoringen til Gudmundur Kristjansson. Foto: Tor Erik Schrøder / NTB scanpix
PERLEMÅL: Start-spillerne kunne slippe jubelen løs etter drømmescoringen til Gudmundur Kristjansson. Foto: Tor Erik Schrøder / NTB scanpix Vis mer

- Vi løfter oss i dag. Vi produserer bra med sjanser og scorer tre fantastiske mål, men alle ser hvor skoen trykker. Når vi slipper inn 2-3 mål i hver kamp er det vanskelig å vinne fotballkamper. Det er ikke godt nok, og slik er det, sier Start-trener Mons Ivar Mjelde til C More.

Klønete selvmål Start-kaptein Glenn Andersen vil nok ikke sove godt i kveld. Midstopperen sendte ballen i eget nett på klønete vis like etter pause, og inviterte Brann inn i kampen igjen. Situasjonen oppstod da et innlegg fra venstre ble slått inn i boksen. Andersen skulle klarere, men sendte i stedet ballen i mål. Det var hans andre selvmål denne sesongen.

- Vi taper seieren på det målet, det er klart det er surt, sier Andersen til C More etter kampen.

25 miutter senere hadde bortelaget snudd kampen. Kristoffer Larsen fikk gå lenge med ballen mot et ryggende Start-forsvar, og avslutningen snek seg inn bak Håkon Opdal i målet.

Bortekompleks Brann fikk et etterlengtet poeng i bortemøtet med Hønefoss forrige mandag. Det var lagets første poeng på bortebane i Tippeligaen denne sesongen. For selv om bergenserne feier all motstand av banen hjemme på Brann Stadion, lider mannskapet til Rune Skarsfjord også av et bortekompleks uten like.

I kveld var det nok mange som øynet tre kjærkomne poeng i oppgjøret mot bunnkandidat Start, men det var hjemmelaget som tok ledelsen allerede etter tre minutter. Venstreback Rolf Daniel Vikstøl vet hvor målet står, og saksesparket like greit inn ledelsen fra kloss hold etter et frispark. Vikstøls andre mål for sesongen.

Det tok bare fem minutter før Brann svarte ved Martin Pusic. Han dukket opp på rett plass etter et Brann-frispark, og kunne enkelt sette inn utlikningen. Men Mons Ivar Mjeldes gutter tok ansvar utover i omgangen.

Rakett Ernest Asante er kanskje den raskeste spilleren i Tippeligaen, og i dag viste lynvingen at han kan skyte også. Asante dro med seg ballen inn i banen og fyrte av et prosjektil som suste inn i nettmaskene. Brann-keeper Piotr Leciejewski rakk ikke å løfte hånda, og kunne bare konstatere at Start var tilbake i føringen.

Det endte til slutt uavgjort, og Brann har dermed fortsatt ikke vunnet på bortebane i Tippeligaen denne sesongen. Start har på sin side ikke vunnet på sju kamper i serien.

Start har nå like mange poeng som Lillestrøm (15), og Brann gikk forbi Aalesund og opp på en foreløpig fjerdeplass.

P.S Start-spiller Alejandro Castro hinket av banen etter 65 minutter. Det er uvisst hva slags skade han har pådratt seg.