PÅ JAKT ETTER NYTT LAG: Den britiske sykkelstjernen Mark Cavendish er på vei vekk fra Sky. Nå uttaler sportsdirektør at overganger i sykkelverden kan sammenlignes med menneskehandel. Foto: AFP PHOTO / SCANPIX DENMARK - HENNING BAGGER
PÅ JAKT ETTER NYTT LAG: Den britiske sykkelstjernen Mark Cavendish er på vei vekk fra Sky. Nå uttaler sportsdirektør at overganger i sykkelverden kan sammenlignes med menneskehandel. Foto: AFP PHOTO / SCANPIX DENMARK - HENNING BAGGERVis mer

- Det er verre enn prostitusjon

Sportsdirektør etter Mark Cavendish-rykter.

(Dagbladet): Dopingsaken mot Lance Armstrong har preget sykkelverden den siste uka, men det foregår også en sportslig kamp mellom sykkellagene før en ny sesong starter.

Blant de store spørsmålene er: Hvor sykler spurtkongen Mark Cavendish?

Cavendish forlater etter all sannsynlighet Team Sky, men det er foreløpig ikke kjent hvor briten reiser.

- Menneskehandel
Et mulig stoppested har vært et bytte til Omega Pharma-QuickStep - men nå hevder lagets sportsdirektør Patrick Lefevere at sykkellaget ikke vil bytte fra seg ryttere for å sikre seg Cavendish til neste sesong.

- Først Michal Kwatkovski, og nå Andy Fenn? Hvis jeg ikke tar feil, er menneskehandel forbudt i Europa, og dette vil være ren menneskehandel. Det vil jeg aldri finne meg i, sier Lefevere ifølge CyclingNews.

- Hvis jeg skal fortelle en av mine ryttere at han må til Sky, og så blir det plutselig ingen avtale med Mark (Cavendish). Da har jeg en rytter som vet at jeg vil kvitte meg med ham. Det blir helt feil. Veldig feil. Det er verre enn prostitusjon, sier han.

Utelukker ikke overgang
TV 2s sykkelekspert Ole Kristian Stoltenberg tror likevel Omega Pharma-QuickStep er favoritter til å sikre seg spurtkanonen.

- Mitt tips er at han havner der. De er et lag som vil satse på ham, og det kan være et spill fra klubbledelsen hvis de uttrykker at de ikke ønsker ham, sier Stoltenberg til Dagbladet.

Omega Pharma-QuickStep-sjefen utelukker heller ikke en overgang hvis Team Sky er samarbeidsvillige.

ETTERTRAKTET: Team Skys Mark Cavendish. Foto: REUTERS/Henning Bagger/Scanpix Denmark
ETTERTRAKTET: Team Skys Mark Cavendish. Foto: REUTERS/Henning Bagger/Scanpix Denmark Vis mer

- Den dagen Marks agent sender et brev og sier han er helt ferdig i Sky, så er jeg klar til å snakke, sier Lefevere, som nekter å betale Team Sky for å sikre seg briten.

Nylig hevdet Sky-rytter Juan Antonio Flecha at Cavendish forlater Sky etter problemer innad i laget.

- Sky behandlet ham som en fantastisk rytter, men ikke som sjefen. Bradley (Wiggins) har alltid vært den store sjefen i laget. Mark forventet kanskje å få den samme behandlingen, og han ba om det. Han ble behandlet som en stor rytter, men ikke som sjefen, sa Flecha.

Stoltenberg mener det ikke er mange lag som har mulighet til å hente en rytter som Cavendish.

- Hvis ikke Omega Pharma henter ham, må det være et lag med mye penger. Kanskje Astana eller Katjusja, selv om det vil være overraskende. Han er en dyr rytter som også tar mye plass. Derfor håper jeg ikke han kommer til et lag med norske ryttere, sier Stoltenberg.