BLE HYLLET PÅ OLD TRAFFORD: Inntektene fra Ole Gunnar Solskjærs testimonialkamp i 2008 gikk til veldedighet. Lørdag tar nordmannen på seg United-trøya for en god sak på nytt. Foto: REUTERS/Nigel Roddis
BLE HYLLET PÅ OLD TRAFFORD: Inntektene fra Ole Gunnar Solskjærs testimonialkamp i 2008 gikk til veldedighet. Lørdag tar nordmannen på seg United-trøya for en god sak på nytt. Foto: REUTERS/Nigel RoddisVis mer

- Det er verre som trener og fan

Solskjær om nervepirrende gullkamp.

||| (Dagbladet): Ole Gunnar Solskjær (37) har vært i Manchester United i snart 14 år. Først som spiss, siden 2007 som reservelagstrener.

Mens United-laget nå kjemper for ligagullet må Solskjær stå på tribunen og bite negler.

Står og håper
- Som spiller var det ikke så ille. Du ser fram til kampene, og på en måte kan du styre skjebnen selv. Det er verre som trener og supporter, fordi du står på utsida. Alt du kan gjøre er å stå der og håpe, sier Solskjær til nyhetsbyrået PA.

Chelsea leder ligaen med ett poeng med to kamper igjen, og United kan ikke gjøre mer enn å vinne sine matcher mot Sunderland og Stoke.

- Vi har en sjanse, og det er alt vi ber om.

Gary Neville var Uniteds høyreback da Solskjær kom til klubben i 1996, 35-åringen holder fortsatt koken for Uniteds a-lag når klubben jakter sitt 19. seriegull.

- Garys comeback etter alle skadene har vært forbløffende. Jeg blir ikke overrasket dersom han drar til VM for England, sier Solskjær.

Gleder seg over veterener
Nevile er bare en av veteranene som har løftet United i serieinnspurten. Paul Scholes (35) ble matchvinner mot Manchester City forrige helg, Ryan Giggs (36) scoret to mot Tottenham lørdag.

- Jeg gleder meg på deres vegne. Jeg ble tvunget til å legge opp, og var glad den dagen det skjedde. Alle spillere må ta en kikk på seg selv i speilet, og spørre seg om de fortsatt kan hevde seg på samme nivå. Alle tre har vært enestående, sier Solskjær.

Nordmannen intervjues fordi han er en del av en veldedighetsdag på Old Trafford. Sammen med gamlegutter som Ronny Johnsen, Jaap Stam, Andy Cole, Dennis Irwin og Dwight Yorke trekker han på seg United-trøya for en for «United Relief Live».

Manager-rykter
Ifølge nyhetsbyrået går det rykter om at Solskjær er en kandidat til å etterfølge Alex Ferguson - når skotten en dag bestemmer seg for å gi seg som United-sjef.

Solskjær har ingen slike planer.

VETERAN IMPONERER: Solskjær mener Gary Neville er god nok fro England i VM. Foto: REUTERS/Darren Staples
VETERAN IMPONERER: Solskjær mener Gary Neville er god nok fro England i VM. Foto: REUTERS/Darren Staples Vis mer

- Da jeg ble proffspiller ville jeg bli så god som jeg kunne bli. Det var det samme da jeg ble trener. Hvor det fører meg vet jeg ikke. Da jeg var 12 drømte jeg ikke om at jeg ville ende opp i Manchester United så lenge, sier nordmannen.

Han er mest opptatt av å bli respektert som trener, han tror spillerne avslører ham dersom han ikke er holder mål.

- Du ønsker ikke å ha en trenerkarriere basert på hva du gjorde som spiller, sier Solskjær.

VIL BLI RESPEKTERT: Solskjær mener spillerne gjennomskuere han hvis han ikke er flink nok som trener. Foto: Dagbladet
VIL BLI RESPEKTERT: Solskjær mener spillerne gjennomskuere han hvis han ikke er flink nok som trener. Foto: Dagbladet Vis mer