- Det er vi som har skylda

Steffen Iversen var lagt nede etter kampen: - At vi ikke kommer til kvartfinalen må vi ta skylda for sjøl, vi var ikke gode nok. Vi er et langt bedre lag enn Slovenia og burde ha slått dem. Men vi skaper ikke nok sjanser.

Steffen ble kraftig provosert da en journalist spurte om det var noe feil med det systemet Norge spilte:

- Det er et utrolig dumt spørsmål, om vi hadde spilt sånn eller sånn. Dette er et system vi har spilt lenge og som vi har kvalifisert oss til tre mesterskap med. Vi har produsert drøssevis med sjanser i kvalifiseringa, vi har vært gode. Det har ikke fungert spesielt bra i de to siste kampene, men det er ikke systemet sin feil, sier han.

Må ta ansvar

- Vi spillerne må ta ansvaret, vi fikk det ikke til å gli. Fikk ikke flyt til å produsere nok store målsjanser, noe vi f.eks har gjort i de siste 20 kampene. Det er for enkelt å skylde på spillestilen, sier Steffen og blir rød i ansiktet. Nesa han fikk knekt mot Jugoslavia holdt i 90 minutter i går.

- At Spania går videre er greit, de er gode. Men Jugoslavia har vi dårlige minner mot, de hadde ikke fortjente å gå videre.

Feige?

- Dere spilte på 0-0 mot slutten?

- Ja, vi gjorde det. Vi visste at Jugoslavia ledet 3-2 og da holdt det med uavgjort for oss. Vi trodde ikke Spania skulle klare å score to ganger, at de klarte det på klar overtid tid gjør at vi er veldig skuffa, sier Steffen.

- Men på tre kamper har Norge ett mål i protokollen - ditt. Hadde det vært rettferdig å gå videre med ett mål bare?

Steffen tenker ikke før han svarer...«ja». Før han spiser appelsinen sin og forsvinner ut i deppebussen.

STO PÅ: Steffen Iversen var blant Norges beste spillere i dette EM, men legger allikevel skylda på seg selv og de andre spillerne for den semre innsatsen i mesterskapet.