Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Det er viktig å tenke seg om to ganger når man skal stille opp

Therese Johaug ønsker å være et positivt forbilde.

HEIER PÅ NANSEN: Klubben i Therese Johaugs hjerte er Idrettslaget Nansen. I morgen avsluttes avstemningen. Foto: Marte Christensen / NTB scanpix
HEIER PÅ NANSEN: Klubben i Therese Johaugs hjerte er Idrettslaget Nansen. I morgen avsluttes avstemningen. Foto: Marte Christensen / NTB scanpix Vis mer

BEITOSTØLEN (Dagbladet): I morgen klokken 12.00 stenger årets avstemning i Klubben i mitt hjerte. Klubbene som vinner får penger til nytt idrettsutstyr. Her kan du stemme på din klubb.

Samtidig som avstemningen stenger skal Therese Johaug ut og gå 10 kilometer klassisk i sesongåpningen på Beitostølen.

Johaug har lagt mye trening bak seg både i sommer og høst, og sier selv at hun har fått terpet på teknikken. Marit Bjørgen går ikke morgendagens renn fordi hun har vært litt forkjølet de siste dagene, men det betyr likevel ikke at Johaug ser på seg selv som en favoritt.

- Det blir tøft uansett. Det er mange av lagvenninnene mine som har tatt mange steg i høst. I tillegg er det også flere slovenere og amerikanere her, blant andre Kikkan Randall, så det er mange om beinet. Morgendagens konkurranse vil gi meg et pekepinn på hvor jeg er, selv uten å måle krefter mot Marit Bjørgen, sier Johaug.

Heier på Nansen i Klubben i mitt hjerte Therese Johaug er et av Norges aller største medaljehåp i OL, og hun er ikke i tvil om hvilken klubb hun håper vinner Klubben i mitt hjerte.

- Det er jo helt klart Idrettslaget Nansen som er klubben i mitt hjerte. Det er jo klubben hjemmefra i Dalsbygda. Det er ei lita bygd på 500 stykker, og det er et vanvittig engasjement, og en vannvittig dugnadsånd man skal lete lenger etter, sier Johaug til Dagbladet.

- Det er aldri et nei fra de i bygda når noe foregår, eller når det holdes aktiviteter for å samle inn penger. Det er nærheten og tryggheten av å komme fra en liten plass som betyr utrolig mye for min del. Jeg kjenner at jeg virkelig har igjen for de verdiene i dag.

Takker klubben Johaug forteller videre at hun har mye å takke klubben for.

- Klubben har betydd mye for meg, det har vært de som fikk meg med på skitrening, de arrangeret lysløyperenn og skirenn. Det er viktig å ha et engasjement og dugnadsånd i klubben. At noen setter i gang treninger, og at man har en trener som møter opp. Det sosiale rundt klubben, med for eksempel felles kveldsmat, er også viktig.

Selv om Johaug har gått NM i landslagsdrakt går hun stafetten med klubbdrakt.

- I stafett har man på klubbdrakt med idrerttslaget nansen på ryggen, og da føles det litt spesielt, og det er veldig gøy.

Flere utøvere på vei opp For Johaug betyr det mye at det også kommer andre utøvere fra Idrettslaget Nansen bak henne.

- Det er moro for meg at det gror godt, og at det kommer opp flere. Det er ganske utrolig med tanke på at vi er så få i bygda, men at det er så mange som lykkes. Nå har vi fått opp Magni Smedås som har tatt steget opp i norgescupen for junior, og som er en del av Statoils Team Morgendagens helter.

Da Johaug var yngre så hun opp til andre skiløpere, og derfor er det viktig for henne at hun kan gi noe tilbake, nå som det er hun som er stjernen.

- Det er viktig å være et godt forbilde, og vise at en bryr seg. Man vet hvor viktig det selv var når noen stilte opp på ting. Jeg var i en posisjon hvor jeg selv fikk autograf av Bjørgen, Bente Skari og Bjørn Dæhlie, og jeg husker hvor stort det var. Det er viktig å tenke seg om to ganger når man skal stille opp for yngre unger selv, og at man gir et positiv inntrykk.

• Avstemningen i Klubben i mitt hjerte avsluttes i morgen klokken 12.00.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media