PÅ VINNERSPORET: Ståle Solbakken og Wolverhampton vant 1-0 mot Birmingham lørdag.
Foto: Sam Bagnall / NTB scanpix
PÅ VINNERSPORET: Ståle Solbakken og Wolverhampton vant 1-0 mot Birmingham lørdag. Foto: Sam Bagnall / NTB scanpixVis mer

- Det er viktig for den psykologiske biten

Solbakken lettet etter ny seier.

Wolves - Birmingham 1-0

(Dagbladet): Wolves og manager Ståle Solbakken vant 1-0 mot Birmingham i kveld etter selvmål av bortelagets Marlon King.

Dette var Wolves' andre strake seier etter en periode med ni kamper uten én eneste trepoenger.

- Det var en god seier for oss. Spesielt i andre omgang spilte vi virkelig god fotball. Vi skapte mange sjanser og så sterke ut, sier Solbakken til pressen etter kampen.

- Vi var litt nervøse før pause, og gjorde noen tekniske feil. Vi fikk ikke våre nøkkelspillere, Bakary Sako og Björn Bergmann Sigurdarson, så mye med i kampen på flankene. Vi slet litt med rytmen, men den ble bedre og bedre. Og i andre omgang var det veldig bra, sier Solbakken.

Merkelig selvmål
Birminghams Marlon King er laget toppscorer med tolv mål, og den målkåte spissen var i overkant ivrig i eget felt etter litt over halvtimen spilt.

Målet kom etter en merkelig situasjon, hvor Birmingham-spissen styrte ballen i eget nett etter Bakary Sakos frispark-innlegg.

- Ja, han (Sako) har den dødlige venstrefoten sin. Det kan alltid komme overraskelser fra den, og det så ut som det var vanskelig å håndtere det innlegget, sier Solbakken.

På motsatt kant spilte den tidligere Lillestrøm-yndlingen Bjørn Bergmann Sigurdarson:

- Han sleit litt med posisjoneringen. Han er ikke vant til å ligge helt ute til høyre. Men i andre omgang stolte han mer på instinktet sitt. Da var han mye bedre, sier Solbakken, som ikke legger skjul på at det er viktig for Wolves å få opp en seiersrekke nå.

Psykologi
Solbakken kan endelig juble etter lagets første hjemmeseier siden slutten av september.

- Det var viktig å vinne hjemme igjen, sier Solbakken.

- Og vi tok ledelsen for noe sånt som fjerde eller femte kamp på rad. For første gang får vi tre poeng. Det er viktig for den psykologiske biten også.

Wolves ligger på 16. plass i Championship etter kampen.