BESTE NORSKE: Johannes Thingnes Bø ble beste norske på 12. plass på dagens jaktstart i skiskyting i Homenkollen, og har nå overtaket i kampen om andreplassen sammenlagt i verdenscupen. Den duellen blir avgjort mot Emil Hegle Svendsen i morgen. Foto: Anette Karlsen / NTB scanpix
BESTE NORSKE: Johannes Thingnes Bø ble beste norske på 12. plass på dagens jaktstart i skiskyting i Homenkollen, og har nå overtaket i kampen om andreplassen sammenlagt i verdenscupen. Den duellen blir avgjort mot Emil Hegle Svendsen i morgen. Foto: Anette Karlsen / NTB scanpixVis mer

- Det er viktig for meg, men Emil bryr seg ikke om den duellen

Johannes Thingnes Bø vil ha Emils skalp i morgen.

HOLMENKOLLEN (Dagbladet): Johannes Thingnes Bø (20) startet dagen fem poeng bak Emil Hegle Svendsen (28) i kampen om andreplassen i sammenlagtcupen bak suverene Martin Fourcade - og gikk ut av den med tre poengs forsprang før morgendagens sesongavsluttende fellesstart i Holmenkollen.

Ingen norske topp 10
Men det vil være en overdrivelse å si at det ble en stor norsk dag i det norske nasjonalanlegget:

Johannes Thingnes Bø ble beste nordmann på 12. plass. Deretter fulgte Lars Helge Birkeland på 15., Emil Hegle Svendsen på 20., Lars Berger på 21., Erlend Bjøntegaard på 31. og Ole Einar Bjørndalen helt nede på 32. plass.

40-åringen pådro seg hele seks strafferunder.

Østerrikske Simon Eder vant. Han imponerte med 20 treff i de skiftende forholdene i Holmenkollen, og sikret med det karrierens andre verdenscupseier.

Ivrig junior
Der veldig mange er slitne og finner det vanskelig å hente fram noe motivasjon i den siste verdenscuphelga etter en lang sesong, så er lillebror Bø fortsatt på offensiven.

- Jeg kan ta andreplassen sammenlagt i verdenscupen, og henter god motivasjon i det. Det er viktig for meg, men han bryr seg sikkert ikke om den duellen, sier Johannes Thingnes Bø til Dagbladet.

Tre poengs forsprang er «nesten ingen ting», med tanke på at det deles ut 60 poeng for seier.

- Om Emil vinner en spurt mot meg om seieren i morgen, så tar han meg i sammendraget. Men jeg tåler et spurtap om 10. plassen i morgen, sier Johannes Thingnes Bø.

- Bare noe han sier
- Emil sier det vil være flaut å tape duellen om andreplassen mot deg?

- Det er bare noe han sier, men jeg vet at han uansett ikke bryr seg. Han er fornøyd med sesongen og er i feriemodus nå. Det ser dere sikkert.

- Men jeg er ikke der. Jeg har lyst til å gjøre det bra, jeg, og det er siste sjanse i morgen, sier Johannes Thingnes Bø.

- Han fortjener det
Emil Hegle Svenden gled inn til en - for han - uvant svak 20. plass.

- Det var et trist og dårlig løp helt fra starten. Jeg måtte slippe de foran meg fra første stund, og da ble det tungt. Det er lite igjen å gå med, sier Emil Hegle Svendsen.

- Hvor mye betyr andreplassen sammenlagt i verdenscupen for deg?

- Jeg vet da f..., jeg. Det ikke verdenscupen som betyr noe i år. Det har vært OL som har vært målet hele tiden, så jeg tar ikke det så tungt, sier Emil Hegle Svendsen til Dagbladet.

- Johannes har hatt en bra sesong etter OL, så jeg synes han fortjenter det, dersom han slår meg.

SLITEN: Emil Hegle Svendsen har ikke mye ork igjen i sesongavslutningen, og endte på 20. plass på dagens jaktstart i Holmenkollen. Da tapte han også fordelen i kampen om andreplassen sammenlagt. Foto: Vegard Grøtt / NTB Scanpix
SLITEN: Emil Hegle Svendsen har ikke mye ork igjen i sesongavslutningen, og endte på 20. plass på dagens jaktstart i Holmenkollen. Da tapte han også fordelen i kampen om andreplassen sammenlagt. Foto: Vegard Grøtt / NTB Scanpix Vis mer