Friidretts-VM 2019:

- Det er vinn eller forsvinn

Gjert Ingebrigtsen tror Jakob kan kjøre samme taktikk i kveld som da han sjokkerte verden på 5000 meteren.

INGEN GRENSER: Henrik Ingebrigtsen mener det ikke er noen grenser for hvor god Jakob Ingebrigtsen kan bli. Video/Reporter: Kristoffer Løkås, Dagbladet TV Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

DOHA (Dagbladet): Gjert Ingebrigtsen var småirritert på alle forståsegpåerne som mener Filip Ingebrigtsens mesterskap er en fiasko etter at han brøt 5000 meterfinalen og røyk ut av semifinalen på 1500 meter fredag.

- Det må vi bare leve med, og det lever vi godt med, sa Gjert da han møtte den norske pressen i hotell-lobbyen på Wyndham West Bay i sentrum av Doha lørdag formiddag.

Gjert er fortsatt like opptatt av at det Team Ingebrigtsen driver med i Qatar, er et eksperiment. Et eksperiment der de velger å doble distanser, skaffer seg erfaring også på 5000 meter, og legger et grunnlag for å takle varmen som kommer i Tokyo-OL om ti måneder.

VM viktig nå

VM-medaljene er han ikke så opptatt av, hevder han.

- Vi gir blanke faen i det. Vi skal være mest mulig gode hele tida, vi, sier Gjert, og forteller at Diamond League har vært vel så viktig som dette verdensmesterskapet.

- VM er viktig når vi er her, men det er ikke viktig i mai og juni og juli og august. Da er ikke VM viktig, da er det Diamond League, sier han.

Team Ingebrigtsen fikk uansett oppfylt drømmen om å løpe en VM-finale med alle de tre løperbrødrene da de gikk til finalen på 5000 forrige mandag.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer