- Det er visst alltid noe galt når RBK vinner

Henriksen er oppgitt.

• Følg tippeligarunden direkte på Dagbladet.no fra kl. 18.00

(Dagbladet.no): Etter to strake trepoengere har Rosenborg kommet seg vekk fra gjørma, og har brukbart heng på tetlagene. Men bak 2-1-resultatet på Aker Stadion fant ekspertene flere ting å sette fingeren på.

I TV 2s studio etterlyste Kjetil Rekdal og Mini Jakobsen mer rettvendt spill - og fastslo at trønderne hadde en lang vei tilbake til toppen.

- Det skiter jeg i. Vi vant tre poeng, og vi jobbet hardt. I annenomgang har vi en dårlig periode med slitne nøkkelspillere, men jeg synes likevel vi fortjente seieren, svarte RBK-trener Trond Henriksen.

Dagbladets kommentator Esten O. Sæther mente reaksjonen ga grunn til bekymring. «En rosenborger som skiter i rettvendt spill, gjør det bare utrivelig i eget reir», skrev han.

Mener media er ute etter RBK

Trond Henriksen er derimot lei av at Rosenborg alltid blir kritisert, enten de har vunnet, spilt uavgjort eller tapt.

- Når vi har vunnet en fotballkamp åtte minutter før full tid, er jeg bare glad for seier. Det første man tenker på da er ikke om man kunne spilt bedre eller ei. Selv når vi vinner kamper i Rosenborg er det bestandig et eller annet blant presse, eksperter og you name it. Det er aldri bra nok Da vi slo Lillestrøm 4-0 forrige uke var det ikke et kvekk, men når vi kriger oss til 2-1-seier er de der, sier Henriksen til Dagbladet.no.

MENER KRITIKKEN KOMMER UANSETT: Trond Henriksen mener også Rosenborg må få lov til å vinne «stygt», uten å bli slaktet. I går hadde han sin siste kamp som hovedtrener for RBK, nå overlater han ansvaret til Erik Hamrén. Foto: TOM E. ØSTHUUS/DAGBLADET
MENER KRITIKKEN KOMMER UANSETT: Trond Henriksen mener også Rosenborg må få lov til å vinne «stygt», uten å bli slaktet. I går hadde han sin siste kamp som hovedtrener for RBK, nå overlater han ansvaret til Erik Hamrén. Foto: TOM E. ØSTHUUS/DAGBLADET Vis mer

Han erkjenner at spillet ikke var mye å skryte av, men skjønner likevel ikke det negative fokuset etter en kamp RBK har vunnet.

- Vi må stikke fingeren i jorda, og være fornøyd med å få tre poeng. Det var steike viktig at vi vant den kampen, det var jeg veldig glad for. Selvfølgelig var det ting å rette på i forhold til det spillmessige, men når du får det fra trynet i TV 2 like etter kampslutt, da blir du litt oppgitt.

- Mener du at media er ute etter å ta RBK?

- Sånn har det alltid vært, og sånn vil det fortsatt bli. Når Rosenborg vinner fotballkamper, er det noe galt uansett. Selvfølgelig skyldes det at vi har vært så suverene i alle år. Men per dags dato må vi finne oss i å slite for seieren. Det er ikke hver gang det ser like pent ut, men vi må kunne tillate oss å være fornøyd likevel enkelte ganger, med at vi vinner fotballkamper.

Avviser krangel

På TV-bildene i går kunne det virke som Molde-trener Kjell Jonevret ikke ønsket å ta Henriksen i hånda like etter kampslutt, men det avvises av Rambo.

- Vi snakket litt om kampen, og det var litt styr om denne handssituasjonen. Men det er ikke riktig at han ikke ville takke meg for kampen. Jonevret oppførte seg eksemplarisk. Han var både hyggelig og selvsagt lei seg for at de tapte så kort tid før slutt, sier Henriksen.

- Det er visst alltid noe galt når RBK vinner