BOK: Tidligere fotballspiller John Arne Riise er aktuell med ny bok som er en selvbiografi.
Foto: Audun Braastad / NTB scanpix
BOK: Tidligere fotballspiller John Arne Riise er aktuell med ny bok som er en selvbiografi. Foto: Audun Braastad / NTB scanpixVis mer

John Arne Riises selvbiografi

- Det er vondt å tenke på. Jeg er villig til å gjøre alt for barna mine, men jeg har ikke gjort det

John Arne Riise forsøker med selvbiografien «Fordeler og ulemper ved å være John Arne Riise» å gi et balansert bilde av sine opp- og nedturer i karrieren.

I boka, som kommer i norske bokhyller i løpet av neste uke, får leserne et innblikk i de mange opp- og nedturene gjennom Riises lange og suksessfulle karriere.

Vurderte hevnbok

Riises originale plan var å ta et oppgjør. Men den tanken har han slått fra seg i løpet av årene. 37-åringen sier til NTB at han har modnet:

- Jeg er veldig spent, for jeg har tenkt på boka i fem-seks år. For et par år siden var jeg innstilt på å lage en bok hvor jeg skulle ta igjen. Men så blir man voksen og tenker «hva er vitsen?» og at det ikke hjelper å virke bitter. Jeg vil heller at folk kanskje skal forstå eller skjønne hvorfor jeg sa eller gjorde det jeg gjorde, og samtidig skjønne hvilken posisjon jeg var i.

Riise fortsetter til NTB:

SOLBRILLER: John Arne Riise hjelper datteren Ariana på med solbrillene. Bildet er tatt på Hankø fjordhotell i 2003. Foto: John Terje Pedersen / dagbladet
SOLBRILLER: John Arne Riise hjelper datteren Ariana på med solbrillene. Bildet er tatt på Hankø fjordhotell i 2003. Foto: John Terje Pedersen / dagbladet Vis mer

- Jeg håper folk kan forstå at det jeg har opplevd faktisk ikke er så lett. Det er viktig for meg at man blir kjent med mennesket John Arne og ikke den de tror man kjenner gjennom 20 år i mediene. Dette er en ærlig fortelling fra meg om hvordan livet var akkurat der og da.

- Ble som min egen far

I boka får man John Arne Riises egne meninger om blant annet slagene i Drammen, hans tidligere agent Einar Baardsen, forholdet til NFF og SMS-affæren.

John Arne Riise legger også ut om eget privatliv og forholdet til familien.

NRK har i dag fått tilgang på boka - og der forteller mannen med 110 kamper for det norske landslaget:

NY BOK: John Arne Riises selvbiografi. FOTO: PILAR FORLAG
NY BOK: John Arne Riises selvbiografi. FOTO: PILAR FORLAG Vis mer

«Det er vondt å tenke på. Jeg er villig til å gjøre alt for barna mine, men jeg har ikke gjort det».

Overfor NRK forteller Riise at han har skyldfølelse overfor de tre barna:

- Det er uten tvil det jeg angrer mest på i livet. At vi flytta fra hverandre, kunne ikke vært unngått, det står jeg ved, men forholdet til barnemødrene … Jeg har fokusert på jobben bare. Tenkt at jeg skal prøve å gjøre en bedre jobb når karrieren er ferdig, og det skulle ikke vært sånn.

Overfor NRK sier Riise at avstanden til barna har plaget han. Det har vært mye tårer:

- Jeg vil ikke se at jeg er lik faren min, altså fraværende. Men det har jeg jo vært, sukker han.

(NTB/Dagbladet)

TÅREVÅT AVSKJED: I «Bloggerne»-episoden skal John Arne Riise ta avskjed med kjæresten sin. Da tar følelsene overhånd. Video: TV 2 / Mastiff Vis mer