- Det er vondt ikke å bli trodd

I januar ble Frank Strandli (30) erklært fotballinvalid. Likevel må den tidligere landslagsspissen slåss for å få utbetalt nærmere 10 millioner kroner i forsikringspenger.

- Det er vondt ikke å bli trodd. Hvis de tror jeg spekulerer i svindel, tar de feil, sier han om forsikringsselskapene. Han legger ikke skjul på at han mye heller ville fortsatt fotballkarrieren enn å slåss om penger. Ekstra ille er det at forsikringsselskapene ikke tror på ham.

Mye smerter

Han vil ikke si hvor mye han har krav på, men etter det Dagbladet erfarer, dreier det seg om rundt 10 millioner kroner.

- Det er helt latterlig. Jeg kan nesten ikke bevege meg uten smerter, og så blir det hele avslått. Det virker som man må være død før de utbetaler noe, sukker han.

Nå er det gått et halvt år siden han fikk den endelige beskjeden om at fotballkarrieren er over. En dansk overlege konkluderte med at lyskesmertene hans er kroniske og gjør det umulig å fortsette karrieren.

- Det har vært utrolig tøft. Fotball har vært hele livet mitt. Forsikringsselskapene skulle visst hvordan det har vært å måtte gi seg og leve med kroniske smerter.

Klart for rettssak

Strandli har gjort alt som står i hans makt for å fortsette karrieren. Han har vært igjennom flere lyskeoperasjoner og oppsøkt healer for å bli frisk.

- Hvis forsikringsselskapene tror at jeg spekulerer i svindel, tar de feil. Jeg skulle mye heller fortsatt karrieren. I fjor vår forsøkte jeg meg i seks-sju kamper, men var aldri frisk. Jeg var helt avhengig av kortison og forskjellige sprøyter for å kunne spille, forteller han.

Både Strandli og hans danske klubb AaB har brukt store summer hvert år på å forsikre seg mot ufrivillig karriereslutt.

AaB har til gode rundt 8,5 millioner kroner fra forsikringsselskapet Gerling, i tillegg har Strandli også krav på noen kroner.

Men selskapet nekter å utbetale penger til klubb og spiller. Nå er det duket for rettssak.

  • I august får Strandli svar fra det engelske selskapet, hvor han har personlig forsikring.
DEPPA: For et halvt år siden fikk Frank Strandli den endelige beskjeden om at fotballkarrieren er over. Nå slåss han for erstatningspenger.