Ståle Solbakken

- Det er vondt

Dagbladet møtte landslagstrener Ståle Solbakken (53) på Gardermoen dagen etter at VM-drømmen brast.

Ståle Solbakken møtte Dagbladet på Gardermoen etter skuffelsen mot Nederland. Vis mer
Publisert

GARDERMOEN/OSLO (Dagbladet): Tirsdag kveld brast VM-drømmen for Ståle Solbakken og det norske landslaget nok en gang.

0-2 borte mot Nederland, samt tyrkisk seier i Montenegro, betyr at både direkte avansement til VM i Qatar, og plass i playoff røk for Norge.

Dermed må Norge igjen vente på spill i et sluttspill. De norske herrene har, som kjent, ikke spilt i et EM eller VM siden sluttspillet i Belgia og Nederland i år 2000.

- Vondt

Dagen derpå er det en preget Ståle Solbakken som møter Dagbladet på Gardermoen etter å ha flydd hjem fra Nederland.

- Jeg har hatt bedre dager. Det har blitt minimalt med søvn, sier Solbakken til Dagbladet. Han åpner opp om hvordan han håndterer følelsene etter tapet for Louis van Gaals menn.

SAMLING: Ståle Solbakken samlet de norske spillerne til prat etter tapet for Nederland. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB
SAMLING: Ståle Solbakken samlet de norske spillerne til prat etter tapet for Nederland. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB Vis mer

- Jeg må bare prøve å bearbeide, men det går alltid noen dager … dette er første gang som landslagstrener, man kommer i denne situasjonen som klubbtrener med jevne mellomrom, sier Solbakken.

Landslagssjefen forteller at veldig mye handler om å bearbeide skuffelsen over at det heller ikke denne gang ble mesterskapsfotball på Norge.

- Man må bare leve med det. Jeg visste det var et alternativ, og at det som skjedde i går kunne skje. Vi fikk en skjev start med 0-3 mot Tyrkia i denne kvalifiseringen. Vi har mye å glede oss over også med tanke på den spillemessige framgangen.

- Hvilket ord vil du bruke for å beskrive skuffelsen?

- Det er vondt, sier Solbakken.

Reagerer på Hauge-karakter

I etterkant av oppgjøret ble Jens Petter Hauge et tema. Angriperen ble byttet inn til pause av Ståle Solbakken, men ble så tatt av banen etter 28 minutter spilt av andre omgang.

Det førte blant annet til at Dagbladet valgte å gi Eintracht Frankfurt-stjernen karakter 1 i kampbørsen etter kampen.

Det reagerer Solbakken på, når Dagbladet spør om hans formening rundt Hauges prestasjon, og karakteren hans elev mottok.

INN OG UT: Jens Petter Hauge ble byttet inn og ut av oppgjøret mot Nederland. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB
INN OG UT: Jens Petter Hauge ble byttet inn og ut av oppgjøret mot Nederland. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB Vis mer

- Den er feil. Jeg sa til Jens Petter at han skulle inn på kanten, men sa ifra at han risikerte å bli tatt av igjen dersom resultatet sto seg. Det visste han med tanke på den «plan b» vi hadde lagt.

- Synes du hans prestasjoner fortjente karakter 1 på børsen?

- Nei, overhodet ikke.

Hauge erstattet Ola Solbakken, som startet sin første landskamp for det norske landslaget. Selv ble Hauge erstattet av Joshua King da Norge jaktet scoring mot hjemmelaget i Rotterdam.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer