- Det får bære eller briste, sier Daniel til Dagbladet

Nordmennene Daniel Franck og Kim Christiansen delte fjerdeplassen i fredagens VM-kvalifisering i italienske Madonna di Campiglio. Men det positive - begge kan bedre og har fått gull på tann.

- Det var ikke noe maksimalt run og jeg hadde litt nerver før start. Det var mange som ramlet før meg og målet var bare å komme meg ned blant de fem beste slik at jeg slapp å kjøre andre kvalifiseringsrun, sier Daniel til Dagbladet.

Hudfletter FIS

I lørdagens finale satser han alt.

- Det får bære eller briste. Enten tar jeg gull eller så gjør jeg det ikke. Det viktigste for meg i dette verdensmesterskapet er å skaffe Norge en OL-plass. Jeg ser liksom ikke på dette som et VM, siden det arrangeres av FIS og jeg vanligvis kjører for ISF, sier Daniel.

Han hudfletter arrangøren.

- Det er et skikkelig hanglete arrangement og langtifra det som er lovlig. Skylden må deles mellom arrangørene i Madonna di Campiglio og FIS, sier Daniel og utdyper:

- De begynte å bygge pipen etter åpningsseremonien søndag og vanligvis tar det to uker å bygge en skikkelig pipe. I Madonna har de hatt fem dager, sier Daniel.

Daniel VM-favoritt

Kim Christiansen er godt fornøyd med sin fjerdeplass.

- Det var ikke noe maksimalt run av meg. Teknisk kjørte jeg det samme runnet som jeg kommer til å kjøre i finalen. Der kommer jeg imidlertid til å legge inn mer høyde og mer gass i løypa, sier Kim.

Han mener Daniel nå seiler opp som VM-favoritt.

- Daniel er størst favoritt til VM-gullet nå, rett og slett fordi han er Daniel. Han er 160 cm høy og en veldig god snowboarder, skryter Kim.

Dårlig pipe

Han er selv 187 cm høy og kjører på en helt annen måte.

- Jeg har også vært med lengre enn Daniel. Jeg var med i OL og nordisk mester to år etter hverandre, sier Kim.

Han har hatt en pause fra snowboardsirkuset for å spille inn filmer og tatt bilder.

Men gårsdagens innsats kan ingen klage på. Fra start nummer 69 av 71 deltakere kjørte han meget godt.

- Det ødela litt av moroa at pipen ble dårligere og dårligere etter hvert - og den var veldig ødelagt da jeg kjørte, sier Kim Christiansen.

torbjorn.andersen@dagbladet.no

LUFTIG: Det viktigste for meg i dette verdensmesterskapet er å skaffe Norge en OL-plass. Her i lufta i Plan De Corones forrige torsdag.