Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Det får bli med et kaldt håndtrykk

Managerne var sterkt knyttet til hverandre. I kveld er det kjølig i semifinalen i ligacupen.

SMILENE FORSVANT. Brendan Rodgers (t.v.) og Jose Mourinho var tidligere sterkt knyttet til hverandre. Nå rekker det med et håndtrykk etter at Chelsea og Liverpool møtes. I kveld gjelder det semifinalen i ligacupen. Foto: REUTERS.
SMILENE FORSVANT. Brendan Rodgers (t.v.) og Jose Mourinho var tidligere sterkt knyttet til hverandre. Nå rekker det med et håndtrykk etter at Chelsea og Liverpool møtes. I kveld gjelder det semifinalen i ligacupen. Foto: REUTERS. Vis mer

(Dagbladet): Det er kampen i kampen.

I kveld møtes Chelsea og Liverpool i semifinalen i ligacupen.

Etter at det ble 1-1 i det første oppgjøret,  har Chelsea en liten fordel før kveldens kamp. Bortemålsregelen er først gyldig i ekstraomgangene, det vil si at Liverpool må score i kveld.

Var sterkt knyttet De to managerne Brendan Rodgers og Jose Mourinho var tidligere sterkt knyttet til hverandre.

Mourinho hentet Rodgers til Chelsea i 2004 som ansvarlig for juniorlaget.

Han avanserte to år seinere til sjef for reservelaget.

De jobbet tett sammen og ble personlige venner.

Nå har forholdet kjølnet, skriver Daily Mail.

Redaktør Torbjørn Flatin i Liverpool FC Supporters Club sier at de to har distansert seg fra vennskap til et mer profesjonelt forhold.

- Jeg tror ikke det er så vondt blod mellom dem. Men Jose Mourinho er som han er. Og det er ikke alltid like enkelt å forholde seg nøytralt til ham, sier Flatin.

I ren Solbakken-stil Men det kom tydelig fram at det var mer enn en fotballkamp, da Chelsea slo Liverpool 2-0 og ødela sjansen til ligaseier for Brendan Rodgers i fjorårets sesong.

Mourinho oppførte seg arrogant og holdt ballen unna en fortvilt Steven Gerrard i sluttminuttene.

Han løp også mot fansen i ren Ståle Solbakken-stil etter kampen.

Drømmen til hans tidligere kollega og venn Brendan Rodgers var knust.

En normalt kjølig Jose Mourinho gikk av hengslene den dagen.

Stikk Jose Mourinho uttalte seg nylig om Liverpool-ikonet Steven Gerrard.

Det virket som et tilsiktet stikk til Brendan Rodgers.

Mourinho sa det var trist at Steven Gerrard flytter. At de beste spillerne burde forbli i Premier League.

Underforstått at Brendan Rodgers i sin hjelpeløse tilstand kunne tillate at ikonet forlot Anfield, skriver kommentator Joe Bernstein i Daily Mail
.

«Dette må ha såret Rodgers dypt. Det er blitt slutt på at Brendan Rodgers ler av og muntert avfeier utbruddene fra Jose Mourinho», skriver Joe Bernstein.

- Større optimist nå Den første kampen endte 1-1 på Anfield Road. Spesielt i andre omgang vartet Liverpool opp med storspill.

- Jeg er større optimist nå, enn jeg var før den første kampen. Jeg tror vi kan slå dem ut på Stamford Bridge, sier Torbjørn Flatin til Dagbladet.

Liverpool-supporteren tror Chelsea blir knepen favoritt på grunn av hjemmebanen.

- Men nå virker det som Rodgers har fått satt et lag. Liverpool fungerer bedre defensivt. Men det har også en sammenheng med at, når et lag spiller bra offensivt, er det også enklere å utføre den defensive biten, sier Flatin.

Stor motivasjon Liverpoolmanager Brendan Rodgers sier til BBC at Chelsea vil stille med forsterket motivasjon etter det forsmedelige tapet for Bradford City i FA cupen.

Det som er temmelig sikkert, er at Jose Mourinho og Brendan Rodgers har motivasjonen i orden.

Alles øyne vil være rettet mot de to managerne i kveld, skriver Joe Bernstein.

Se hvordan Dagbladets tipsekspert analyserer kampen.

ARROGANT. Jose Mourinho holder ballen unna en fortvilt Steven Gerrard, da drømmen om seriegull glapp for Liverpool i fjor. Foto: AFP.
ARROGANT. Jose Mourinho holder ballen unna en fortvilt Steven Gerrard, da drømmen om seriegull glapp for Liverpool i fjor. Foto: AFP. Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media