«Det får være grenser for hvor pengegriske man skal være.»

Berit Riise forbereder nå søksmål mot Aalesund Fotballklubb, som ikke vil la sønnen Bjørn Helge (19) gå gratis til Cardiff.

ÅLESUND/OSLO (Dagbladet): En merkelig dag for mamma Riise i går: Eldstesønn og Liverpool-spiller John Arne ble nominert til en plass på verdenslaget, mens yngstesønnen Bjørn Helge etter all sannsynlighet opplever at nok en proffovergang går i vasken.

Daglig leder i Aalesund, Henrik Hoff, mener nemlig klubben har krav på kompensasjon for utdanning av spilleren. Dette fører trolig til at Cardiff dropper interessen for den talentfulle 19-åringen. Samtidig som Berit Riises sinne forsterkes.

- Torpederer

- I fjor godtok ikke AaFK-ledelsen et tilbud fra Manchester City om å kjøpe Bjørn Helge. Nå er de i ferd med å torpedere nok en overgang. Dette får være nok. Vi kommer uansett til å saksøke Aalesund, og jeg akter å dra inn både Norges Fotballforbund og Norges Idrettsforbund. Det får være grenser for hvor pengegriske man skal være, sier en forbannet Berit Riise til Dagbladet.

Konflikten mellom Riise-familien og Aalesund Fotballklubb når altså nye høyder. Henrik Hoff vil ikke kommentere et søksmål fra mor og sønn Riise, men står fast på at Aalesund kan komme til å kreve opp mot 1,3 millioner av Cardiff, som spiller i engelsk 2. divisjon.

- Ifølge regler fra EU og både det internasjonale og europeiske fotballforbundet, kan vi ha krav på en slik utdanningskompensasjon når en overgang gjelder en spiller under 23 år. Vi vil vurdere å benytte oss av en slik kompensasjon når overgangspapirene er kommet oss ihende. Dette er et regelverk laget av andre enn oss, og kan vel derfor ikke regnes som grådighet fra vår side, sier Hoff til Dagbladet.

Han påstår han ble glad over å høre om Cardiffs interesse for Bjørn Helge Riise.

- Vi ønsker ikke på noen som helst måte å torpedere en eventuell overgang. Men vi har ikke hørt et pip fra verken Bjørn Helge eller hans rådgivere, slik at vi kan sette oss ned og diskutere dette. Og så lenge regelverket er som det er, er det klart vi vil prøve å benytte oss av de fordelene det kan gi oss, sier Hoff.

I sponsormøte

- Berit Riise påstår hun prøvde å ringe deg onsdag ettermiddag?

- Ja, det stemmer det, men jeg satt i et sponsormøte og kunne ikke svare. Men da var klokka halv tre - lovlig seint i forhold til at saken hadde vært kjent i ett døgn, mener Henrik Hoff.

RASENDE:</B> Bjørn Helge Riise mister trolig overgangen til den engelske 2.-divisjonsklubben Cardiff. Årsak: Aalesund kan komme til å kreve 1,3 millioner av Cardiff. Mamma Berit Riise er rasende.