SKAL I FENGSEL: Moldes supporterleder Eva-Brit Mauseth kommer med uttalelser om fyllekjøring som skaper reaksjoner.  FOTO:Erik Hattrem
SKAL I FENGSEL: Moldes supporterleder Eva-Brit Mauseth kommer med uttalelser om fyllekjøring som skaper reaksjoner. FOTO:Erik HattremVis mer

- Det finnes en fyllekjører i oss alle

Uttalelse fra Moldes supporterleder skaper reaksjoner.

(Dagbladet): Molde møter Hønefoss i Tippeligaen i kveld og kan avgjøre gullkampen hvis Strømsgodset taper mot Sandnes Ulf.

Moldes supporterleder Eva-Brit Mauseth ble tatt for fyllekjøring etter at Molde sikret seriegullet i fjor. I morgen starter soninga på tre uker. I et intervju med NRK før kampen kommer supporterlederen med uttalelser som har skapt reaksjoner.

På spørsmål om fengselsdommen vil legge en demper på en eventuell ny gullfest, svarer Mauseth følgende:

- Å neida, feiring skal det bli! Dette har jeg visst om lenge, og er ikke noe jeg skjemmes over. Det finnes en fyllekjører i oss alle, sier Mauseth.

Mauseth skal ifølge NRK sone ved Verdal fengsel.

- Tre uker, fra og med i morgen. Det skal bli deilig, nesten som en ferie. Jeg har så mye å gjøre at det skal bli deilig å få litt tid til å slappe av, sier hun.

Uttalelsene har skapt reaksjoner blant annet på nettstedet Twitter.

- Er dette Norges dummeste supporterleder? skriver tidligere fotballproff Tore Pedersen.

Mauseth selv mener hun har fått en streng nok straff.

- Jeg hadde vært på bankett med Molde Fotballklubb og drukket tre glass vin, og jeg ble straffet på strengeste måte, sier Mauseth, som beklaget hendelsen overfor Romsdals Budstikke rett etter hendelsen.

- Jeg var selvfølgelig klar over at jeg hadde drukket alkohol, og det er like selvfølgelig at jeg ikke burde ha satt meg i den bilen. Men jeg kjente meg nok mindre påvirket enn hva tilfellet var. Uansett burde jeg visst bedre, sa Mauseth til avisa.

Mauseth har ikke besvart Dagbladets henvendelser søndag ettermiddag.