Johaugs advokat går for full frifinnelse:

- Det finnes ikke grunnlag for utestengelse i denne saken

Advokaten mener å ha støtte i rettspraksis. 

GÅR FORTSATT FOR FRIFINNELSE: I dag fikk Johaug påtalen fra Antidoping Norge, men til tross for de forespeilede fjorten månedene, mener Johaugs advokat at hun bør frifinnes. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
GÅR FORTSATT FOR FRIFINNELSE: I dag fikk Johaug påtalen fra Antidoping Norge, men til tross for de forespeilede fjorten månedene, mener Johaugs advokat at hun bør frifinnes.
Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): De fjorten månedene Therese Johaug ifølge Antidoping Norges Påtalenemd bør sone for den positive dopingprøven hun avla i september, er altfor strengt, mener Johaugs advokat, Christian B. Hjort.

Påtalenemda legger til grunn at Johaugs forklaring om at hun fikk i seg det anabole steroidet clostebol gjennom en leppesalve hun fikk av landslagslege Fredrik Bendiksen, er riktig.

Bendiksen påtok seg all skyld for den positive prøven, og gikk også umiddelbart av som landslagslege.

Han trakk seg også fra prestisjetunge IOC-verv som følge av Johaugs dopingsak.

Uten grunnlag i påtalen

Men på tross av at Påtalenemda tror på Johaugs forklaring, skriver i påtalen av «utøver har utvist ubetydelig skyld», har de innstilt på fjorten måneders utestengelse fra all idrett og alle verv innen idretten.

- Jeg mener, basert på faktum i saken som også Påtalenemda har lagt til grunn, at den rettslige konklusjonen er at det ikke finnes grunnlag for utestengelse i denne saken. Det mener jeg å finne støtte for i CAS-dommer også, sier Johaugs advokat, Christian B. Hjort, til Dagbladet, uten at han vil være konkret på hvilke dommer det er snakk om.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer