Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Det finnes ikke noe bedre liv enn å være idrettsutøver

Derfor kjører Hedda Berntsen (37) bare på videre.

I videoen forteller Hedda Berntsen om livet som toppidrettsutøver

Hun er verdensmester i telemarkskjøring, har VM-bronse i alpint og tok OL-sølv i skicross i Vancouver for fire år siden.
Men på full fart inn i årets OL-sesong står Hedda Berntsen uten en eneste sponsor.

De mente hun var for gammel, i tillegg til at en røket hælsene gjorde fjorårets sesong lite minnerik.

Først følte hun seg tvunget til å legge opp.
For n'te gang.
Men så kom lysta tilbake.
For n'te gang.

La opp i 2004 - Jeg klarer ikke å legge opp for godt. Det finnes ikke noe bedre liv enn å være idrettsutøver. Helt fra jeg var bitte liten har jeg drømt om å være idrettsutøver. Jeg bare elsker å drive på med det, sier Hedda Berntsen til Dagbladet.

Verdenscupen i skicross starter i Canada neste helg, og Hedda har god tro på at hun i løpet av desember kan kvalifisere seg til OL i Sotsji. I så fall hennes tredje vinterleker, og den allsidige 37-åringen vil i så fall bli en av de eldste i den norske OL-trppen.

Bare 20 år gammel ble hun verdensmester i telemarkskjøring. Som 24-åring tok hun en oppsiktsvekkende VM-bronse i alpint slalåm i 2001 — før hun la opp for første gang allerede i 2004.

- Gir meg ikke så lett Siden ble det skicross for alle penga.

Vel, penger og penger, fru blom...
Nå holder hun skiene i gang takket være et stipend fra Olympiatoppen, og en 25 prosent stilling som forskningsassistent på Norges Idrettshøgskole.

- I sommer hadde jeg ikke penger til å satse videre, men fant ut at jeg bare gunne på og heller klare meg uten penger. Da står jeg heller over middager ute og andre ting, sier Hedda Berntsen til Dagbladet.

- Jeg gir meg ikke så lett, forsikrer hun.

- Jeg får bare vinne det første rennet, så det kommer noen premiepenger, sier hun og smiler bredt.

- God når det gjelder - Hva taler for at du, 37 år gammel, skal hamle opp med dine yngre konkurrenter i Sotsji-OL?

- Min styrke er at jeg er god når det gjelder. Jeg får meg selv til å tro at jeg er veldig god, sier Hedda — og nevner de norske lagvenninnene Marte Høie Gjefsen (24) og Julie Brendengen Jensen (23), som også var med i Vancouver—OL for fire år siden som sterke gullrivaler.

 Og til de som avskriver henne, har Hedda Berntsen en tindrende klar beskjed:

- Status er at Hedda Berntsen aldri har vært bedre trent enn det hun er nå. Til og med bedre enn da jeg tok VM-medalje i alpint i 2001, sier hun.