- Det finnes ikke rasisme i Spania

Men Roberto Carlos blir stadig utsatt for det.

(Dagbladet.no): Roberto Carlos, Real Madrids briljante venstreback, opplevde nok en gang å få rasistiske meldinger slengt til seg i helgas bortekamp mot Deportivo.

Publikum i den ene delen av Riazor lagde apelyder og slang rasistiske meldinger til Carlos, men brasilianeren ønsker ikke å bruke mer tid på det.

- Jeg ønsker ikke å snakke om rasisme. I dette landet finnes det ikke rasisme, folk møter bare opp på fotballkamper for å lage kvalm, sier Carlos til Marca.

Roberto Carlos mener at Samuel Eto\'os reaksjon på tribunerasismen er den beste. Eto\'o, som er toppscorer i Spania og Afrikas beste fotballspiller, feiret målet sitt mo Zaragoza 13. februar med å danse som en apekatt. Etter at publikum hadde laget apelyder til ham hele kampen.

- Jeg danset som en apekatt, fordi de behandlet meg som en, sa Eto\'o den gang.

Carlos mener det hele bare er pinlig.

- Dette er bare flaut. Som sagt, det finnes ikke rasisme i Spania, men det smerter meg at dette landet skal oppleve at kamper må stoppes for å få publikum til å stoppe med disse bemerkningene, sier Roberto Carlos.

- FLAUT: Roberto Carlos mener publikums rasistiske tilrop kun er flaut, ikke et uttrykk for rasisme. Her ser vi brasilianeren fra trening i Real Madrid. Foto: AP
- FLAUT: Roberto Carlos mener publikums rasistiske tilrop kun er flaut, ikke et uttrykk for rasisme. Her ser vi brasilianeren fra trening i Real Madrid. Foto: AP Vis mer