«Det finnes ingen snarveier til toppen, John»

BISLETT (Dagbladet): Sprintstjerna Ato Boldon (25) gir gjerne den norske sprintkometen John Ertzgaard (22) gode råd for hvordan han kan bli enda hurtigere: - For å løpe 100-meter under ti sekunder må du også bli god på 200 meter.

Verdensmesteren på 200 meter fra VM i 1997 er en mann som vårt nasjonale sprinthåp vet å lytte til. Og det skulle da også bare mangle:

Med tida 9,86 er hurtigtoget fra Trinidad & Tobago også verdens fjerde raskeste mann på 100 meter - kun slått av Leroy Burrell, Donovan Bailey og Maurice Greene.

- Helst bør du nok under 20,20 sekunder på 200 meter for å få fartsfølelse nok til å løpe 100 meter på under ti sekunder. Du har like stor sjanse som alle andre til å klare det, sier Ato Boldon.

Sist søndag løp Raufoss-mannen John Ertzgaard inn til tida 20,60 og ny personlig rekord på 200 meter.

Med andre ord må han presse den tida ennå et godt stykke ned.

- Men du må ikke begynne å stresse. Å være tålmodig er kanskje det beste rådet jeg kan gi deg. Det finnes ingen snarveier til toppen. Kun langsiktig og hard jobbing, poengterer Ato Boldon.

VM-kravet

- Det er lett for Boldon å snakke om å være tålmodig. Jeg har vært det i ti år nå, smiler John Ertzgaard.

Under Bislett Games i kveld har han som mål å løpe under VM-kravet 10,27 på 100 meter.

VM-kravet på 200 meter har han allerede klart.

Ato Boldon er naturligvis storfavoritt på 200 meter. Men noen supertid kan han ikke love.

- Banen på Bislett er kanskje den mest krevende av alle på 200 meter, fordi svingen er ulik alle andre baner. Dessuten skal jeg løpe et viktig stevne i Lausanne fredag, mot blant andre Maurice Greene, sier Ato Boldon.

Greene er mannen som satte ny verdensrekord da han fosset inn til den fantastiske tida 9,79 i et stevne i Athen i midten av juni.

Ato Boldon tror det er mulig å løpe 100 meter på 9,6 sekunder.

Selv har han løpt på 9,86 tre ganger og tror på en forbedring av den persen i år.

- Alt jeg foretar meg nå er kun forberedelser til VM i august. Der skal det gå riktig raskt unna, lover han.

Golden League

200 meter for menn er en av 12 Golden League-øvelser i 1999. Vinneren i en øvelse i samtlige sju Golden League-stevner deler potten på en million dollar - eller nærmere åtte millioner kroner.

- Det er nesten umulig for en mannlig sprinter å vinne sju Golden League-stevner. Til det er nivået for høyt og jevnt, sier han.

- Men jeg vil selvsagt forsøke, smiler Boldon.