«Det finnes ingen spillere i Norge vi kunne tenke oss å bruke så mye penger på.»

Rosenborg gir opp kampen om Skeids talentfulle Danieler hvis den franske toppklubben Lens mener alvor med sin interesse.

TRONDHEIM (Dagbladet): - Det vi har tenkt å bruke på spillerkjøp er av en helt annen størrelsesorden enn det som er antydet om Lens, sier sportsdirektør Rune Bratseth til Dagbladet.

Rosenborg har tidligere signalisert at de er villige til å tilby fem millioner kroner for de to Skeid-spillerne Daniel Omoya Braaten (21) og Daniel Fredheim Holm (18). Lens skal være villig til å betale rundt åtte millioner kroner for hver av dem.

- Hvis Lens virkelig er interessert, så er ikke vi med på det i det hele tatt. Det finnes ingen spillere i Norge vi kunne tenke oss å bruke så mye penger på, sier han.

Lens-speider

Alt tyder på at Lens mener alvor. Gårsdagens semifinale på Lerkendal ble sett av klubbens rekrutteringssjef Jean-Luc Lamarche. Via sin norske tolk og kontaktperson, Eivor Esaiassen, sier han at det var en interessant kamp.

- Han vil ikke si så mye om de aktuelle Skeid-talentene nå, annet enn at Lens fortsatt er interessert, sier Esaiassen.

Etter hva Dagbladet forstår, er det planlagt et møte mellom Lamarche og Skeid-ledelsen i Oslo i dag.

Dialog

Rune Bratseth synes Skeids Danieler gjorde en bra kamp i går, og skulle gjerne sett dem i RBK-trøya.

- Vi er interessert, men vi deltar ikke i noen kamp med Lens.

- Så samtalene med Skeid er ikke avsluttet?

- Nei. Vi er i dialog om en samarbeidsavtale, men har ikke kommet noe videre på grunn av semifinalekampen. Det blir feil å skulle diskutere spillerne deres og ha dem på prøvespilling i forkant av at vi skal spille en semifinale mot dem, sier Rune Bratseth.

Han vil ta opp tråden igjen med Skeid så fort som mulig.

Haster ikke

Styreleder Helge Vilhelmsen sier det ikke er noe som haster, og at de har høsten på seg til å avgjøre de to Skeid-spillernes skjebne.

- Vi ønsker primært å beholde dem, men innser at Skeid kan bli for liten for noen av disse talentene, og da vil vi at de skal komme til en klubb som kan fremme karrieren videre.

- Er det Rosenborg eller Lens som ligger best an?

- Nei, det ønsker jeg ikke å kommentere, sier Helge Vilhelmsen.

Etter semifinalen ville ingen av Skeid-Danielene si om de foretrekker RBK eller Lens.

- Det var en morsom kamp, selv om det er irriterende at vi tapte. Jeg synes at jeg delvis fikk vist meg fram, sier Daniel Fredheim Holm.

- Det var en fin kamp med spenning til siste slutt. I første omgang var jeg god i bare 10 minutter, men jeg synes jeg kom meg i andre, sier Daniel Omoya Braaten.

I Rosenborg-leiren var det glede over endelig å komme til en cupfinale igjen.

- Det så ut som vi gikk på diesel i stedet for bensin ei stund, men guttene skal ha all honnør for at de gjorde jobben, og jeg unner virkelig supporterne en cupfinale, sier trener Åge Hareide.

TALENTER: Både Rosenborg og Lens vil ha Skeid-talentene Daniel Fredheim Holm og Daniel Omoya Braaten. I går deppet de begge over tapet mot RBK. I dag møter Skeid-ledelsen rekrutteringssjefen i Lens.