DÅRLIG SKYTEVÆR: Vind og snø stoppet sesongåpningen i skiskyting i svenske Östersund i kveld. Foto: Pontus Lundahl / TT / Reuters / NTB Scanpix
DÅRLIG SKYTEVÆR: Vind og snø stoppet sesongåpningen i skiskyting i svenske Östersund i kveld. Foto: Pontus Lundahl / TT / Reuters / NTB ScanpixVis mer

- Det flagret gjenstander i luften, og det kunne gå på sikkerheten løs

Derfor fikk ikke Tora Berger & co. skyte i Östersund i kveld.

Tora Berger og resten av de kvinnelige skiskytterne må vente til torsdag for å åpne verdenscupsesongen. Onsdag ble 15-kilometeren i Östersund hindret av kraftig vind og uvær.

Vindkastene var så kraftige at de svenske arrangørene så det som uforsvarlig å gjennomføre rennet. De opplyste i tillegg at det var ventet enda mer vind med storm i kastene utover onsdagskvelden.

NTB fikk opplyst at arrangørene også fryktet at en isete løype kombinert med sterk vind ville gi større fare for at løperne kunne falle.

- Det ble for mye vind. Det flagret gjenstander i luften, og det ble slik at det kunne gå på sikkerheten løs. Da er det bra at det ble stoppet, sa jurymedlem Geir Ole Steinslett til NTB.

- Riktig Tora Berger vant samtlige individuelle renn i verdenscupåpningen i Östersund i fjor. Hun hadde gledet seg til å komme i gang, men må altså vente minst én dag.

- Det var nok en riktig avgjørelse, men det var litt rart at de tok den så nær opptil starten. De (juryen) kjente jo til værmeldingene de også, sa Berger til NRK.

Også Tiril Eckhoff, Ann Kristin Flatland og Synnøve Solemdal stiller til start torsdag.

Usikkert Ifølge Yr er det ventet betydelig bedre forhold torsdag, med laber bris og minimalt med nedbør. Juryen tør likevel ikke love at det blir renn da heller.

- Ut fra de meldingene jeg har sett, ser det ikke så veldig positivt ut. Det er meldt mye vind i morgen også, men vi må se det an, sa Steinslett.

Noen av de norske landslagsløperne var i kveld ute for å ta en ekstra treningsøkt og forberede seg til morgendagens renn.

(NTB)

STENGT: Arrangøren stenger av standplass med bukker. Foto: Pontus Lundahl / TT / Reuters / NTB Scanpix
STENGT: Arrangøren stenger av standplass med bukker. Foto: Pontus Lundahl / TT / Reuters / NTB Scanpix Vis mer