- Det føles allerede som slutten for Celtic

Skotske aviser slakter Ronny Deila og Celtic.

YDMYKET: Celtic-manager Ronny Deila gir sine instrukser til Cris Commons under gårsdagens Champions League-kvalik mot Henning Berg (t.h.) og Legia Warszawa. Men uansett hva Deila sa, så funket det ikke. Celtic røk på et stygt 1-4-tap. Foto: Czarek Sokolowski / AP / NTB Scapix
YDMYKET: Celtic-manager Ronny Deila gir sine instrukser til Cris Commons under gårsdagens Champions League-kvalik mot Henning Berg (t.h.) og Legia Warszawa. Men uansett hva Deila sa, så funket det ikke. Celtic røk på et stygt 1-4-tap. Foto: Czarek Sokolowski / AP / NTB ScapixVis mer

• Legia Warszawa - Celtic 4-1.

Det gjør vondt å tape fotballkamper. Og lite er verre enn å bli rundspilt og tape med stygge sifre.

Derfor var Celtics 1-4-tap borte mot Henning Bergs Legia Warszawa i Polen i går kveld svært ubeleilig for Ronny Deila.

Svart/hvitt Han kom til Celtic nærmest som en frelser og med et rykte og aura som skapte begeistring og optimisme i og rundt den skotske gigantklubben.

Det er nesten synd å si det, men etter 90 minutter i Polen har skotsk presse allerede begynt å stille seg spørsmål om nordmannen er den de trodde han var.

Fotballen er så svart/hvitt. Du er enten en helt eller en tosk, og den eneste rettesnora er de tre stikkordene resultater, resultater og resultater.

- Ble bitt i baken Etter sjokktapet i Polen i går var ikke skotske aviser nådige i sin dom.
   
«Deilas uttalte drøm om å bygge et lag som kan styre kamper mot topp europeisk motstand - noe Legia ikke er - synes langt unna å bli realisert. Han prøvde å være modig, men ble bitt i baken av sine problemer», skriver Ronnie Cully i Glasgow-avisen The Herald.

BBC-journalist Liam McLeod kan bare huske to kamper på ti år hvor han har sett Celtic falle så sammen som i går kveld.

«Skrekkshow» Avisen Daily Record går enda lenger i sin beskrivelse. Nettutgaven toppes av følgende tittel:

«Skrekk-show i Polen etterlater Celtics mesterligadrøm i filler».

Og fullfører slakten på følgende vis:

«Det er vanskelig å vite nøyaktig hvor man skal starte, men det føles allerede som slutten for Celtic».

- Kan gå videre Gårsdagens nederlag var tungt å svelge for mange Celtic-fans, ettersom Champions League er den eneste arenaen som kan gi dem spenning og utfordring, ettersom de uansett vinner den skotske ligaen lekende lett.

Ronny Deila var «ubeskrivelig skuffa» stortapet i går kveld, men hevder at håpet om avansement ennå lever.

- Vi kan vinne 3-0 hjemme og gå videre. Det er mulig, men det krever en helt annen innstilling og kampgjennomføring enn i dag, sa Deila på pressekonferansen etter kampen.