- Det føles fantastisk

Charlotte Kalla knuste Bjørgen og co.

||| (Dagbladet.no) I dag åpnet endelig langrennsjentene verdenscupsesongen med 10 kilometer fri teknikk i svenske Gällivare.

Og etter mye oppmerksomhet rundt alt annet enn skigåing i det siste, viste de norske jentene at det er med ski på beina de virkelig fortjener interesse, og lå lenge an til å kunne tapetsere pallen i norske farger.

Men selv om Marit Bjørgen imponerte til slutt med sin andreplass, var det ei svensk jente som var helt umulig i dag.

Charlotte Kalla knuste hele verdenseliten i åpningsrennet.

- Det er helt fantastisk å gjøre et så godt løp foran familie og venner på hjemmebane. Jeg hadde masse krefter og teknikken satt perfekt hele veien, sier Kalla i seiersintervjuet.

Allerede ved passering 6,7 kilometer ledet Charlotte Kalla suverent, drøye ti sekunder foran Marit Bjørgen, Therese Johaug og Kristin Størmer Steira. Men derfra og inn var hun helt utilnærmelig.

Kalla doblet forspranget ned til de norske jentene, og den svenske ekspressen dro også finske Aino Kaisa Saarinen, som hang seg på, opp til tredjeplass.

Dermed ble det en overlegen svensk seier, 24 sekunder foran Marit Bjørgen og Saarinen.

— Jeg er fornøyd med at jeg er med i teten. Det er typisk meg at når jeg står på startstrek så vil jeg være best, men på en måte er det positivt at jeg er 24 sekunder bak Kalla. Kalla gikk fryktelig fort, og jeg kjenner at jeg har mer å gå på. Jeg kjenner at jeg er stinn av trening, og da blir det ikke noe fart. Da er det en trygghet å bli nummer to. Jeg skal være veldig fornøyd med å være på pallen, sier Bjørgen til NTB.

- Jeg hadde ett sekund på henne etter 5 kilometer, men så ble jeg stiv. Og når jeg blir stiv går jeg dårlig teknisk, og sekundene renner fort på. Jeg tror nok at Kalla gikk et kjempeløp i dag, sier hun.

Therese Johaug ble nummer fire og Kristin Størmer Steira ble nummer seks.