Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Det føles helt håpløst

Svensk skistjerne sliter med mystisk sykdom.

TAR PAUSE: Langrennsløper Jesper Modin sliter med en mystisk sykdom og har tatt en pause. Foto: AFP PHOTO / MICHAL CIZEK
TAR PAUSE: Langrennsløper Jesper Modin sliter med en mystisk sykdom og har tatt en pause. Foto: AFP PHOTO / MICHAL CIZEK Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Langrennsløperen Jesper Modin (24) er en av Sveriges beste sprintere og ble nummer fem i VM-finalen i Holmenkollen i 2011 - og var også med i Vancouver-OL i 2010.

Svenske Expressen skriver i dag at Modin er rammet av en mystisk sykdom - og at verken han eller legene vet hva som feiler ham.

Til Dagbladet forteller Modin at han frykter for skiframtida og sesongen.

- Jeg har hatt problemer i to og et halvt år nå, og jeg vet fortsatt ikke hva som er feil. Jeg er utmattet, og sover i perioder veldig mye. I starten fungerte alt bra, men i det siste er det blitt verre. Da jeg ble nummer fem i VM i Oslo tenkte jeg at alt var fint og jeg kunne «kjøre på», men så ble alt for tungt. Det føles helt håpløst, sier Jesper Modin til Dagbladet.

VANT I TYSKLAND: Jesper Modin og Teodor Peterson vant lagsprinten i Düsseldorf i desember 2011. Foto: REUTERS/Kirsten Neumann
VANT I TYSKLAND: Jesper Modin og Teodor Peterson vant lagsprinten i Düsseldorf i desember 2011. Foto: REUTERS/Kirsten Neumann Vis mer

- Selvsagt håper jeg å komme tilbake som aktiv. Jeg elsker langrenn, og føler meg fortsatt ung. Jeg må tenke positivt, sier Modin.

- Tyngre og tyngre
For to og et halvt år siden var Modin på reise i Bali - og det var etter at han kom hjem til Sverige han merket at noe var feil.

- Jeg hadde vaksinert meg og trodde alt var bra. Men jeg skjønte fort at kroppen ikke fungerte som den skulle. Treningen er blitt tyngre og tyngre de siste åra, og akkurat nå klarer jeg ikke å trene i det hele tatt, sier Modin.

- For rundt en måned siden ble jeg nødt til å ta en pause, sier han.

Trist
Dermed går både årets Tour de Ski - og mest sannsynlig VM i Val Di Femme i februar uten langrennsløperen.

- Det er fryktelig trist å se Tour de Ski, og kanskje VM på tv. VM var det store målet. Det viktigste for meg er å finne ut hva som er feil. Jeg håper virkelig ting snart blir bedre, og at jeg kanskje kan være tilbake i trening i slutten av sesongen, sier Modin til Dagbladet.

SPRINT-TALENT: Jesper Modin (t.h.) på pallen med Petter Northug og Tobias Angerer. Dette bildet er fra Rogla i desember 2009. Foto:  REUTERS/Bor Slana
SPRINT-TALENT: Jesper Modin (t.h.) på pallen med Petter Northug og Tobias Angerer. Dette bildet er fra Rogla i desember 2009. Foto: REUTERS/Bor Slana Vis mer

Modin forteller at han sover opptil tolv timer i døgnet, og ifølge Expressen var det etter Bali-tur i mai 2010 plagene startet. Til tross for gode resultater etter turen, har plagene nå blitt for store til å kunne fortsette.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!