Norsk X Games-herjing:

- Det føles helt sykt!

Den norske snowboardkjøreren Marcus Kleveland (21) tok gull i X Games i Aspen i natt. Samtidig stakk Mons Røisland (24) av med sin andre medalje i den gjeve konkurransen.

SPORTSNYHETENE: Marcus Kleveland vant X-Games i Aspen. Bilder fra X-Games. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

- Det føles helt sykt! Jeg har ikke ord engang. Etter to år ute for så å komme hit og ta mitt første gull i Big Air-disiplinen – det er helt «insane». Verdens beste følelse, sier Kleveland.

Det var fullstendig tenning fra første sekund i nattas finale. «Quad corks» og 1800-varianter kom på løpende bånd, men til slutt var det ingen tvil om at verdens beste snowboardere kommer fra Norden.

Klevelands to beste «run» sikret ham hele 96 av maks 100 poeng i den prestisjefulle konkurransen, som regnes som en av de gjeveste i sporten.

- Det har vært litt stang ut de siste dagene, så det å avslutte med gull her er helt nydelig, sier han.

Andreplassen gikk til svenske Sven Thorgren.

SAMMEN PÅ PALLEN: Marcus Kleveland (t.v.) og Mons Røisland endte på henholdsvis første og andre plass under Big Air-finalen i X Games i natt. Foto: Christoffer Schach
SAMMEN PÅ PALLEN: Marcus Kleveland (t.v.) og Mons Røisland endte på henholdsvis første og andre plass under Big Air-finalen i X Games i natt. Foto: Christoffer Schach Vis mer

Røisland på tredjeplass

Kleveland var heller ikke eneste nordmann på pallen. Mons Røisland dro til med sitt «beste run noen gang» og håvet inn tredjeplassen.

- Det er den sykeste eksplosjonen av følelser jeg har hatt, sa 24-åringen etter konkurransen.

Og den eksplosjonen kommer etter sølv i «Slopestyle»-konkurransen søndag, der han stakk av med andreplassen andre året på rad.

- Veien fra knust kneskål til dette har vært lang for Marcus, men gutten har jobbet hardt og virkelig fått fram det som bor i ham. Jeg er så mektig imponert og stolt, sier sportssjef i Brettforbundet, Per Iver Grimsrud, i en pressemelding.

- At Mons i tillegg tar tredjeplassen viser bare hvor god snowboardkjører han er. Jeg er så glad på guttas vegne, fortsetter han.

PROFFEN OM ÅRET: Vi møtte snowboardproffen Ståle Sandbech. Video: Rødt Kort / Dagbladet Vis mer

Fire gull i lomma

Kleveland har hatt en god sesong hittil i år. 22. januar ble han nummer tre da det var duket for verdenscuprenn i sveitsiske Laax.

Konkurransen var Klevelands første i disiplinen siden han skadet seg stygt i 2018.

- Jeg kjenner at jeg har savnet denne følelsen. Det har jo gått to år, så det var helt sykt godt, sa han om noteringen i en pressemelding fra Brettforbundet den gang.

- Dette var en bra «boost» foran neste uke. Det blir interessant med X Games uten publikum, men jeg gleder meg i hvert fall, sa Kleveland videre.

Han har nå fire X Games-gull i lomma.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer