- Det føles litt uvirkelig - det skal ikke skje

Frode Kippe måtte se Lillestrøm tape kampen etter mål på overtid.

Sogndal holdt nullen for tredje kamp på rad og tok tre viktige poeng i nedrykksstriden i eliteserien med 1-0 over Lillestrøm. Malick Mane ble matchvinner tre minutter inn i tilleggstiden. Dermed fikk Sogndal revansje etter at tilsvarende hendelse skjedde da lagene møttes på Åråsen i mai. Den gang scoret Björn Sigurdarson 1-0-målet like før kampen skulle blåses av. Søndag var det Manes tur. - Jeg hadde det litt i bakhodet at Lillestrøm scoret på det siste sparket på ballen da. I dag var det vi som fikk gjort det. Det er en helt fantastisk følelse, og bra for Malick. Han har skapt mange sjanser og ikke fått helt som fortjent i det siste, sa Sogndal-trener Jonas Olsson til TV 2. For det ble farlig da få av Lillestrøm-spillerne var med tilbake på tampen av tilleggstiden. Sogndal fikk holde ballen rundt gjestenes 16-meter, og plutselig dro Mane seg fri, stakk inn i feltet og dundret inn seiersmålet bak Sead Ramovic. - Det føles litt uvirkelig. Det skal ikke skje. Det er et viktig poeng vi gir bort. Helt fryktelig, lød LSK-kaptein Frode Kippes dom rett etter kampslutt.

Lillestrøm best Det hele skjedde etter en noe typisk kamp for hvittrøyene fra Vestlandet: Lillestrøm hadde ballen mest og stort sett kontroll, mens Sogndal var farlige på kontringer og produserte et par farlige muligheter. Det var gjestene som startet kampen klart best, og gultrøyene fikk en god mulighet allerede etter seks minutter ved Erling Knudtzon. Mathis Bolly løp fra alt og alle på venstresiden og slo inn til Knudtzon, som fra kort hold avsluttet på mål, men Per Egil Flo fikk reddet på streken for Sogndal. - Det er hardt når det (baklengsmålet) kommer helt på slutten. Vi hadde flere sjanser til å score. Jeg hadde på følelsen av at det kom til å bli en kamp med få mål, så om vi hadde tatt ledelsen hadde vi hatt en god sjanse til å vinne, sa Lillestrøm-trener Magnus Haglund.

Viktig seier Kampen fortsatte i samme stil etter pause, men Sogndal var hakket friskere på overganger og klarte å legge mer press på gjestene fra Romerike. Den beste sjansen før scoringen hadde Ulrik Flo kvarteret før slutt. Han gjorde en god jobb da han fikk vendt opp og skutt inne i Lillestrøms 16-meter, men en god redning fra Sead Ramovic hindret nettsus for lysluggen. Fortvilelsen slapp riktig nok taket for Sogndal-spillerne da Mane fikk prikket inn 1-0 i tilleggstiden. Laget gjorde et byks bort fra Fredrikstad og Sandnes Ulf, som begge tapte sine kamper. Fem runder før slutt ser nedrykkskampen i eliteserien slik ut: 12) Lillestrøm 28 poeng, 13) Sogndal 27, 14) Fredrikstad 24, 15) Sandnes Ulf 22, 16) Stabæk 13.

(NTB)