SPARKET: Ståle Solbakken fikk sparken etter det ydmykende tapet for Luton.
Foto: Sam Bagnall / NTB scanpix
SPARKET: Ståle Solbakken fikk sparken etter det ydmykende tapet for Luton. Foto: Sam Bagnall / NTB scanpixVis mer

- Det føles mye verre enn da jeg fikk sparken i Köln

Skuffet Ståle Solbakken fikk sparken i Wolverhampton etter sjokktapet for Luton.

(Dagbladet): Ståle Solbakken har fått sparken som Wolverhampton-manager, det blir også bekreftet på klubbens hjemmeside i kveld.

- Det føles helt jævlig. Og mye verre enn da jeg fikk sparken i Köln. Den gangen var jeg bare forbanna. Nå er jeg lei meg fordi jeg ikke får være med å snu noe jeg er ett hundre prosent sikker på at vi ville klare å snu, sier Solbakken til Dagbladet.

Ståle Solbakken ble overrasket over avgjørelsen til klubbledelsen. Han trodde han var inne i et langsiktig prosjekt.

- Jeg følte det var stor forståelse for problemene vi hadde og at ledelsen så på det som et sammensatt problem. Likevel visste jeg at det var en fight. Men det lå ikke i kortene at jeg skulle få sparken. I hvert fall ikke for meg. Det kom et par telefoner, først fra Moxey, så fra Morgan. Det var ikke så mye å si, sier Solbakken.

- Da jeg ble ansatt fikk jeg inntrykk at at vi skulle stå sammen i gode og dårlige tider. I tillegg solgte vi de tre beste spillerne. Så målet var å bygge noe sammen. Det får jeg ikke være med på nå.

- Skuffende resultater «Wolverhampton annonserer at Ståle Solbakken har forlatt klubben med umiddelbar virkning. Klubben har også avsluttet kontraktene til assisterende manager Johan Lange og førstelagstrener Patrick Weiser. Kevin Thelwell vil ta over førstelaget inntil en ny manager er ansatt. Klubben vil takke Ståle og ønske ham lykke til videre. Wolverhampton vil ikke komme med noen yttterligere uttalelse på dette tidspunktet,» skriver klubben.

Klubben skriver også på sin hjemmeside at det har vært mange skuffende resultater og forestillinger, og at tapet for Luton var vondt å svelge.

Visste ingenting Da Dagbladet var i kontakt med Solbakken tidligere i kveld sa han at han ikke ante om han fikk fortsette i jobben. Nå har klubben altså bestemt at nok er nok.

- Jeg skjønner mekanismene og bekymringene på kort sikt. Og at det blir spekulasjoner. Men som sagt, jeg vet ingen ting. Jeg håper bare at det ikke blir slutt med dette, sa Solbakken til Dagbladet før nyheten om hans avskjed med klubben.

Wolverhampton har tapt 11 av de siste 15 kampene under Ståle Solbakken. Nordmannen fikk 26 seriekamper og totalt 30 kamper i sjefsstolen. Klubben ligger på en skuffende 18. plass i Championship. Wolverhampton vant ti av kampene Solbakken ledet.

Solbakken er den andre nordmannen som får sparken i en Championship-klubb denne sesongen. Det er bare en snau uke siden Henning Berg led samme skjebne i Blackburn.