Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Det føles som jeg har satt hodet foran en Babyliss Turbo Power 2200

Wayne Rooney mener det ikke er noe som er verre enn å bli skjelt ut av Alex Ferguson.

IKKE NOE VERRE: Wayne Rooney sammenlikner det å bli skjelt ut av Alex Ferguson med å bruke en kraftig hårføner av typen på bildet. Foto: AFP / SCANPIX / BJORN LARSSON ROSVALL
IKKE NOE VERRE: Wayne Rooney sammenlikner det å bli skjelt ut av Alex Ferguson med å bruke en kraftig hårføner av typen på bildet. Foto: AFP / SCANPIX / BJORN LARSSON ROSVALL Vis mer

(Dagbladet): Wayne Rooney har som kjent skrevet en ny bok som har fått navnet «Mitt tiår i Premier League». Her har han blant annet skrevet om sitt nye hår, og den mye omtalte exit-flørten i 2010, da han ba om å forlate Manchester United.

I boka skildrer stjernen også hvordan det er å få den berømte «hårføneren» av Alex Ferguson. Måten treneren til tider mister besinnelsen på i garderoben er nærmest blitt legendarisk. Det var Mark Hughes som i sin tid ga navnet på tiradene «hårføneren», for å vise hvor sterk kost det er når han langer ut mot spillere som ikke har gjort jobben sin.

- Det er ikke noe som er verre enn å få «hårføneren» fra Alex Ferguson. Når det skjer, står treneren i midten av rommet og mister besinnelsen mot meg, sier Rooney ifølge The Mirror, og utdyper:

- Han kommer rett opp i ansiktet mitt og roper. Det føles som jeg har satt hodet foran en Babyliss Turbo Power 2200. Det er forferdelig, sier Rooney.

Roper tilbake Babyliss Turbo Power 2200 er naturlig nok en hårføner-modell. Nå som Wayne Rooney endelig har fått seg litt hår, vet han nok hva han snakker om. Han sier samtidig at det ikke er lett å stå og ta imot kjeftingen fra Ferguson.

- Jeg liker ikke å bli ropt til. Det er vanskelig for meg å takle, og noen ganger roper jeg tilbake. Jeg sier ifra at han tar feil og at jeg har rett, sier Ronney.

Noen spillere takler det verbale angrepet, andre får store problemer senere, ifølge Rooney.

- Noen av guttene tar det til seg, mens andre blir knust. Jeg har sett manageren rope og skjelle ut spillere, og når de kommer ut på banen har hodene deres falt. De har mistet det, sier Rooney.

- Verste jeg har sett Det er en spesiell epsiode som har festet seg på netthinnen til angriperen. Det var da Manchester United tapte en gruppespillkamp i Champions League mot Celtic i 2006. Louis Saha bommet på et straffespark like før full tid, og fikk høre det etter kampen.

- Det er den verste «hårføneren» jeg har sett. Han var oppe i ansiktet på Louis og ropte og skrek, sier Rooney.

Det var ikke første gang den tidligere United-spissen fikk høre det i forbindelse med en fotballkamp. Også da han scoret to mål før pause langet Ferguson ut etter Saha.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media