- Det føles som to tapte poeng

RBK klarte ikke tette luka til Molde etter «forferdelig» førsteomgang. Se høydepunkter!

LERKENDAL (Dagbladet): Rosenborg - Lillestrøm 1-1.

Rosenborg trengte tre poeng på Lerkendal for å gå forbi fjorårets serievinner Molde i kveld: Både Strømsgodset og Molde tapte sine kamper denne runden, og ga Rosenborg en gyllen mulighet til å ta andreplassen.

Det klarte de ikke.

Trønderne havnet under hjemme for LSK etter en dårlig førsteomgang, og tross en merkbar forbedring etter pause klarte ikke RBK å få med seg mer enn ett poeng.

VISTE TENNER: Petter Vaagan Moen ga LSK ledelsen i en god førsteomgang for gjestene, men Rosenborg slo tilbake etter pause på Lerkendal. 
Foto: Ned Alley / NTB scanpix
VISTE TENNER: Petter Vaagan Moen ga LSK ledelsen i en god førsteomgang for gjestene, men Rosenborg slo tilbake etter pause på Lerkendal. Foto: Ned Alley / NTB scanpix Vis mer

- Det føles som to tapte poeng, og vi er forferdelig dårlige i første omgang. I andre omgang er vi bedre, LSK har vel én sjanse. Men vi får se hvor bra ett poeng her er, vi tar i hvert fall inn et poeng på lagene foran, sier Rosenborg-kaptein Mikael Dorsin til TV 2.

LSK-kaptein Frode Kippe er mer fornøyd med sluttresultatet.

- På Lerkendal vet du det blir tøft, og RBK satte inn et voldsomt press etter pause. Vi skaper ikke allverden da, og skal vel være fornøyd med uavgjort, sier Kippe.

Slo tilbake
Det var altså Lillestrøm som startet kampen tøffest, og Petter Vaagan Moen satte inn kampens første mål etter 15 minutter.

Lillestrøm klarte å holde unna Rosenborg resten av førsteomgang, og gikk til pause med ettmålsledelse.

KNALLHEADING: Per Verner Rønning utliknet for hjemmelaget.
Foto: Ned Alley / NTB scanpix
KNALLHEADING: Per Verner Rønning utliknet for hjemmelaget. Foto: Ned Alley / NTB scanpix Vis mer

Jan Jönsson gjorde noen grep i pausen, og satte inn Rade Prica for John Chibuike. Det ga resultater, og Rosenborg viste seg fra en ny side.

10 minutter inn i andreomgang satte Per Verner Rønning ballen i mål fra syv meter, etter corner.

God Ramovic
RBK fortsatte å presse utover i motgangen, og Lillestrøm-keeper Sead Ramovic måtte redde bortelaget flere ganger.

Selv med flere sjanser de siste spilleminuttene klarte imidlertid ikke Rosenborg å sette ballen i mål, og det ble poengdeling på Lerkendal.

- Jeg irriterer meg nok mest over to tapte poeng i dag. Vi manglet tempo og fart i ballen i første omgang, sier RBK-trener Jan Jönsson etter kampen.

Rosenborg er dermed seks poeng bak Strømsgodset på tabelltopp, og to bak Molde. Lillestrøm klatrer fra kvalikplass til trettende i Tippeligaen.

- Vi jobber hardt og møter et veldig bra lag, og lykkes å holde kampen stengt ganske lenge. Ofte åpner det seg opp etter en time, det gjorde det vel også i dag, men det er helt ok at vi har et godt resultat til pause, sier LSK-trener Magnus Haglund, fornøyd med ett poeng.