- Det føles tomt nå

Lokalavisene forteller fra Tippeligarunden.

(Dagbladet.no): Avisstreiken er over, og det er det langt fra alle i Tippeligaen som er fornøyde med. Fredrikstad-spilleren Jørgen Pettersen forærte Stabæk og Samuel Wowoah det første målet i 0-2-tapet på Fredrikstad Stadion, og er en av dem som helst skulle sett at prestasjonen ble forbigått i stillhet.

- Det er bare å beklage, sier han til Fredriksstad Blad

- Det hele føles tomt akkurat nå, sier Knut Torbjørn Eggen til den samme avisa.

Både lokalavisa i Plankebyen og Asker og Bærums Budstikke er enige i at Stabæk vant fortjent. Og at kampen var kjedelig.

- Men vi dro ikke hit for å underholde, sier Mike Kjølø i Stabøk.

LSK - Sogndal

Romerikes Blad har en beskjeden artikkel om en etterlengtet LSK-seier på nettet, men framtidstro har lokalavisa.

«Det er bare sju poeng fra serieleder Tromsø ned til LSK på 10. plass», skriver avisa.

I Sogndal er man i harnisk over straffesparket som senket laget fra saftbygda.

- Nå er vi lei av å tape poeng på billige og feil straffespark, sier sportsdirektør i Sogndal, Svein Bakke, til Sogn Avis.

Lyn - Tromsø

- Det morsomste jeg vet er å vinne slike fotballkamper, sier den nye Lyn-kapteinen Øyvind Leonhardsen til Oslo-avisa Dagsavisen.

Avisa mener Lyn-seieren var fullt fortjent, mens Tromsø-trener Per Mathias Høgmo får komme til orde med følgende malurt:

- Jeg føler det som et ran.

Og skuffelsen i Tromsø er stor i dag. Straffesynderen Ole Martin Årst mener de hadde fortjent å vinne kampen, til tross for at de gjennomførte sesongens dårligste kamp. Samtidig åpner han for at andre får lov til å ta straffene framover. Uten at treneren er veldig enig i det.

- Ole Martin tar straffene. Haner vår toppscorer, og det at han har bommet to av to ganger til nå gjør at sannsynligheten for at han treffer neste gang er større, smiler Høgmo til Nordlys.

RBK - Odd

- Det var veldig viktig for oss å vinne igjen. Ikke minst nå som journaliststreiken er over, fleiper Ola By Rise overfor Adresseavisen, og gir et lite innblikk i presset han har vært utsatt for etter den begredelige serieåpningen.

Men nå er det bare «Glede og lettelse på Lerkendal», melder lokalavisa i Trondheim.

Det er det ikke i Skien. Trenerspørsmålet er ikke avklart, ingen vil kommentere det overfor lokalavisene, og savnet av Olivier Occean var merkbart i Trondheim.

«Ikke tøffe nok for tabelltoppen», skriver Varden, mens Telemarksavisa mener oppgjøret mot Rosenborg var en «Helsvart bomtur».

Brann - Bodø/Glimt

I Bergen er det som kjent festspill denne uka. I Bergensavisen har man etter gårsdagens hjemmeseier mot Bodø/Glimt allerede funnet ut hvem står i spissen for arrangementet:

«Festspillsjefen» kaller avisa Raymond Kvisviks oppvisning på Brann Stadion.

Bergens Tidende avslører at Brann-oppsvinget skyldes at spillerne selv krevde endringer i spillestilen. Overfor Sportslig leder Per Ove Ludvigsen.

I Bodø er man naturlig nok opptatt av episodene som kunne ha snudd kampen i de gules favør. Øystein Gåre er klokkeklar overfor Avisa Nordland på at Brann-keeperen skulle hatt rødt kort etter 12 minutter, og at straffen som ga hjemmelaget 2-0 var feil.

Viking - Ham-Kam

I Stavanger lar de tapet mot Ham-Kam passere med en bisetning, mens lokalavisa Stavanger Aftenblad er opptatt av at «Viking har gjort et trenervarp».

Og som på Romerike er siddisene forsiktige optimister på tross av en laber sesongstart: «Aner vi bedre Viking-tider?» spør avisa.

Hamar Arbeiderblad godter seg over det de kaller Ham-Kams «Vikingtokt» til Stavanger.

«Ham-Kam red stormen av. Og de forsvant med alle poengene. Slik gode vikinger gjorde før i tida...», skriver avisa.

SKUFFET: Knut Torbjørn Eggen var skuffet etter tapet mot Stabæk i går. På bildet er han skuffet etter tapet mot Odd tidligere i år.