- Det føles ubeskrivelig godt

Parr senket Brann etter to gavepakker.

(Dagbladet.no): Brann - Aalesund 1-2 (0-2).

Brann hadde det meste av banespillet, den største villigheten offensivt og det største trykket mot Aalesund.

Men to horrible forsvarsfeil ødela det som kunne blitt en festforestilling på Brann stadion.

Stopper-tabber

Omgangen var rundt halvspilt da Diego Silva slo flatt inn fra venstre til Jonathan Parr. Ungguttens første forsøk ble blokkert, men da Olafur Örn Bjarnason somlet med klareringa kunne unggutten sette inn 0-1.

Og drøyt ti minutter senere kunne samme mann juble på nytt.

Azar Karadas sørget for å senke skyldfølelsen hos stoppermakker Bjarnason da han på håpløst vis mistet ballen til Silva på høyrekanten. Brasilianeren løftet blikket, trillet inn til en fremadstormende Parr, og på direkten sendte lysluggen ballen ned i Håkon Opdals lengste hjørne.

- Det føles ubeskrivelig godt. Vi må ta poeng på bortebane for å klatre på tabellen og dette er bare kjempegodt, sa dagens helt Parr til TV2 eter kampen.

DOBBEL: Jonathan Parr ble den store AaFK-helten med to scoringer. Foto: Marit Hommedal, Scanpix
DOBBEL: Jonathan Parr ble den store AaFK-helten med to scoringer. Foto: Marit Hommedal, Scanpix Vis mer

Humøret var følgelig ikke det samme hos Karadas, som ikke er i tvil om hvem som var skyld i det andre målet.

- Det er for dårlig av meg. Det skal ikke skje, og jeg tar det på min kappe, uttalte 26-åringen fra Sogn- og Fjordane.

Stanget

Men det var ikke bare i bakre ledd det sviktet hos sist sesongs seriemester. På tross av at de klarte å trykke bortelaget bakover i store deler av kampen ble det skapt lite.

Savnet av Martin Andresens kreative pasningsfot ble merkbart, og det sviktet da den avgjørende pasningen skulle slås.

Og da ballene først var presise ble det tydelig av Njogu Demba-Nyrén har et stykke igjen før han kan fylle hullene i toppscorer Helstads skadefravær.

Heller ikke innleggsføttene til Solli og Vaagan Moen fungerte optimalt, og da ble det langt mellom sjansene for bergenslaget, som fikk sin første nesten-mulighet etter åtte minutter.

Robbie Winters trillet ut til en fremadstormende Erlend Hanstveit på venstrekanten. Backen fikk tid og rom, men Demba-Nyrén hadde startet for tidlig i midten, og kom ikke til avslutning. Og på bakerste stolpe var Jan Gunnar Solli litt for sein, og forsøket endte over.

- Det føles ubeskrivelig godt

Det øvrige Brann hadde å by på gikk enten i blokka, utenfor stengene eller tatt hånd om av Lie.

- Preger oss

- Dette handler mest om dyktighet og ferdigheter. Vi setter oss i en vanskelig posisjon når vi ligger 0-2 under til pause, oppsummerte en skuffet Mons Ivar Mjelde overfor TV2.

- Begge målene er dirkete gavepakker. Da må vi jage og det preger oss litt. Det er lettere å forsvare seg.

Og forsvare seg gjorde Aalesund godt.

For laget fikk låne lite ball før hvilen, og i etablert forsvar lå de med korte avstander mellom forsvar og midtbane. Den taktikken fungerte optimalt, og ingen rødtrøyer hadde de kreative føttene til å sprenge opp den boltede døra.

I stedet utnyttet gjestene altså Branns forsvarsfeil til det optimale, og kunne gå i garderoben med en flatterende tomålsledelse.

Gjorde grep

Brann-trener Mons Ivar Mjelde viste tydelig sin misnøye med å ta ut Demba-Nyrén og Vaagan Moen til pause, og sette inn Erik Huseklepp og Kristjan Örn Sigurdsson.

Men selv om lynvingen Huseklepp ville mye skapte laget fortsatt lite. Og når mulighetene kom sviktet skuddføttene.

I tur og orden bommet Huseklepp, Solli og Eirik Bakke fra gode posisjoner. Og selv da Robbie Winters fikk stå helt alene på tre meter etter en corner ville det seg ikke.

Reddet av stanga

Aalesund var faktisk nærmere 0-3 enn redusering da Håkon Opdal halvveis i omgangen for å hindre forsøket fra tungtskytende Diego Silva fra å seile inn i krysset.

Like etter headet Eirik Bakke i stanga, men Andreas Lie og Aalesund slapp med skrekken.

Brann kastet alle mann i angrep, og lyktes endelig da Jan Gunnar Solli banket 1-2 i nettaket ti minutter før slutt.

- Ikke godt nok

Naturlig nok ble det bergenske stormløpet satt inn, men det ble aldri farligere enn generell uro i AaFK-boksen, og lagets første poeng på utebane denne sesongen var et faktum.

-Jeg er skuffet over meg selv og over laget, dette er ikke godt nok, sa en slukøret Azar Karadas.

Tapet i dag innebærer samtidig at Brann nå har fire poeng opp til bronseplass. Aalesund beholder sin tolvteplass på tabellen, men avstanden ned til nedrykk er nå på fire poeng.

- Jeg trives godt i Aalesund og synes jeg har hatt en fin utvikling helt siden jeg kom til klubben, avslutter Oslogutten Jonathan Parr, etter å ha senket Brann med seriemål nummer tre og fire i 2008.

FATALT: Azar Karadas mister ballen til Diego Silva. Sekunder senere hadde bortelaget scoret.
LYKTES ENDELIG: Jan Gunnar Solli fikk til slutt hull på byllen for Brann, men det ene målet holdt ikke.