- Det føles utilgivelig når vi slipper inn mål i de siste ti minuttene

Brann reddet poeng etter Larsen-perle.

• Sandnes Ulf - Brann 1-1

SANDNES STADION (Dagbladet): Brann lå under i 70 minutter, men ble reddet av innbytter Kristoffer Larsens fantastiske 1-1-scoring ti minutter før full tid.

Etter utligningen presset bortelaget på for seieren, men Sandnes Ulf holdt unna.

- Det var først og fremst viktig å få med oss poeng. Vi stanget lenge. Jeg hadde lyst til å bidra fra start. Sandnes er et godt hjemmelag, sier Brann-målscorer og innbytter Kristoffer Larsen til TV 2.

Sandnes Ulfs trener deppet etter 1-1.

- Vi er gode den første timen og det føles utilgivelig når vi slipper inn mål i de siste ti minuttene. Vi mister presset og blir spilt for lavt på banen, sier Sandnes Ulf-trener Asle Andersen til TV 2.

Det var Branns assistenttrener Hassan El-Fakiri som ledet laget i Rikard Norlings sykdomsfravær. Han satte seg selv inn etter 15 minutter i annen omgang. Da tok også Brann over banespillet.

- Det var litt tilfeldig. Fredrik Haugen fikk seg en smell og haltet, sier Hassan El-Fakiri til TV 2.

- Sandnes Ulf startet best. De vinner mange andreballer og setter press på oss. Etter hvert tar vi over, sier El-Fakiri.

Uten Norling Det var et presset Brann-lag som kom til Norges sjuende største by uten hovedtrener Rikard Norling.

Svenskens ryggoperasjon tidligere i uken hadde vært planlagt i lang tid, men etter tap i sesongens to første kamper, kunne timingen kanskje vært bedre.

I Norlings fravær delte Sean Hollyhead, Hassan El Fakiri og Kenneth Samuelsen rollen som Brann-sjef seg imellom.

Oppgaven de tilreisende fra Bergen sto overfor, var større enn de fleste kanskje ville tro: Historikken fortalte nemlig at Brann ikke hadde vunnet i Sandnes- og Stavanger-distriktet siden 25. mai 2008, da Viking ble beseiret med sifrene 2-1.

Pangstart Det gikk heller ikke lenge før den dystre statistikken så ut til å bli enda verre.

Sandnes Ulf-trener Asle Andersen hadde gitt tillit til spissene Marius Helle og Diego Rubio for første gang denne sesongen, og etter bare åtte minutter viste duoen seg fram:

Helle gikk på et fint bakromsløp, og vartet opp med et silkemykt nedtak like etter. Èn mot én mot Brann-back Erdin Demir så han ut som Bayern Munchens Arjen Robben. 

En lekker og effektiv skuddfinte ga den tidligere Stabæk- og Bryne-angriperen fritt leide i bortelagets 16-meter. Med tiden i Helles favør, løftet han blikket og så den chilenske spissmakkeren perfekt plassert foran mål. Perfekt var også den knallharde pasningen, som gikk mellom Brann-stopperne og keeper Piotr Leciejewski, før Rubio bredsidet lærkula over streken.

En drømmestart på kampen for de lyseblå, et mareritt for de røde.

«Huse»-bom Andersens plan om å utfordre Brann i rommet bak det relativt temposvake forsvaret deres, hadde lyktes perfekt.
Etter scoringen fortsatte Sandnes Ulf å være kampens dominerende aktør - men da klokka bikket 22 minutter, fikk de et tilsynelatende stort problem: 

Straffespark imot, etter at dommer Svein-Erik Edvartsen vurderte Kenneth Solas involvering i duell med Amin Askar som ulovlig.

Brann-leiren jublet, Sandnes-Ulf-gutta fortvilet. 11-meteren så ut til å være strengt idømt, men Erik Huseklepp gjorde seg likefullt klar. Bare hjemmelagets keeper, Hannes Halldorsson, sto imellom han og en selvtillitsgivende utligning.

Huseklepp løp mot ballen, klemte til og sendte den i retning det venstre hjørnet.

Skuddet var hardt, og ganske godt plassert, men Sandnes Ulfs islandske landslagsmålvakt reagerte lynraskt - og fikk slått ballen til side for mål. En fantastisk redning. Og en ny kalddusj for allerede hardt prøvede Brann-menn.

Spennende duo Omgangen var halvspilt. Sandnes Ulf hadde vært både gode og heldige - Brann kun udyktige.

Etter 32 minutter ble beskrivelsen igjen gjeldende for rogalendingene. 

Bakrommet ble på ny utnyttet, og nok engang var det duoen Helle og Rubio som var i aksjon. 

Et flott, frekt og underholdningskapende kombinasjonsspill endte med en avslutning innenfor Branns 16-meter. Denne gangen omsatte imidlertid Rubio pasningen fra Helle i aluminiumet, i stedet for nettmaskene.

Sandnes deppet derimot ikke. Lagets spillere så heller ut til å bli inspirert av sjansen. En av dem var den franske midtbaneeleganten Malaury Martin. 25-åringen besitter noe så sjeldent som to svært følsomme føtter. Etter 35 minutter brukte han høyrefoten, og holdt på å lure et frispark fra 18 meter under Branns oppstilte mur og i mål. 

En årvåken Leciejewski gjorde imidlertid sitt til at det forble med den ene scoringen til pause.

Ble overkjørt Brann hadde 15 minutter før neste halvdel til å snakke på seg litt selvtillit - i tillegg til å bli enige om hvordan de best kunne snu underleget til sesongens første seier.

Da kampleder Edvartsen blåste 2. omgang, så det derimot ikke ut som de hadde brukt pausepraten særlig fornuftig. Om de gjorde det, viste det ikke igjen i banespillet. De åpenbare problemene var fremdeles mange.

I forsvar ble stopperne Vadim Demidov og Markus Jonsson til tider herjet med av Sandnes Ulfs nye radarpar, Helle og Sporting Lisboa-utleide Rubio. 

Sentralt i banen ble Stéphane Badji og Fredrik Haugen utspilt av hjemmelagets ballkustnere, svensk-albanske Anel Raskaj og tidligere nevnte Martin, mens forsøkene til angriperne Huseklepp og Jakob Orlov ble ryddet unna av rutinerte Edier Frejd og Derek Decamps.

Etter 68 minutter trodde likevel hele Sandnes stadion at bergenserne hadde utlignet - nærmest ut av intet.

For i brøkdelen av et sekund, overvurderte Raskaj evnene sine til å ta seg forbi motspiller på egen halvdel. Det klarte Brann-back Erdin Demir nesten å utnytte fullt ut.

Svensken forserte først et par spillere, før han kom seg inn i Sandnes Ulfs 16-meter. Der løsnet han skudd mot lengste, men måtte se at stolpen sto i veien. Huseklepp kastet seg forgjeves etter returen, før ballen rullet inn i armene på en liggende Halldorsson.

Reiste seg I motsetning til straffebommen før hvilen, så det denne gangen ut til at den forspilte sjansen oppildnet Brann-laget. Plutselig spilte de med mer tro. Tro på at det var mulig å få med seg noe fra besøket i nabofylket. 

To av de som var sterkest i troen, var innbytterne Kristoffer Larsen og Hassan El Fakiri. Etter 80 minutter resulterte det i en nydelig scoring. Arkitekt: El Fakiri. Byggmester: Larsen. 

For etter at El Fakiri viste prov på den samme roen og overblikket som har gitt ham kamper både for Monaco i Frankrike og det norske landslaget, skrudde talentfulle Larsen ballen i mål fra 17 meter, på ypperlig vis.

Halldorsson var sjanseløs.  

Etterpå handlet resten av kampen kun om én ting: Skulle et energiløst hjemmelag holde unna for Branns massive sluttspurt? Til tross for stor ballbesittelse, flere corner og mange halvsjanser til Brann, var svaret «ja».

Sandnes Ulf holdt unna, og dermed må begge lagene vente til minimum neste runde før de kan inkassere årets første trepoenger.

UTEN SEIER: Både Sandnes Ulf og Brann har spilt tre seriekamper uten seier. Her ved Steven Lennon (tv) og Erdin Demir.
Foto: Carina Johansen  / NTB Scanpix
UTEN SEIER: Både Sandnes Ulf og Brann har spilt tre seriekamper uten seier. Her ved Steven Lennon (tv) og Erdin Demir. Foto: Carina Johansen / NTB Scanpix Vis mer