- Det føles utrolig rart

Kippe slapp løs følelsene.

(Dagbladet.no): Frode Kippe kom første gang til Lillestrøm for 10 år siden. Siden da har klubben ikke vunnet et eneste trofé. Da ventetida endelig var over, var følelsene sterke hos klippen i LSK-forsvaret.

Men jernmannen nektet for at han hadde blitt soft i garderoben.

- Om det kom noen tårer? Nei, nei. Det hadde vært for gærent, smiler Kippe.

- Hvordan føles det å ha vært i LSK så lenge, og endelig vinne et trofé?

- Det er utrolig rart. En utløsning. Det har bygd seg opp så lenge, og alle følelsene slippes løs. Deilig og godt for hodet, sier Kippe til Dagbladet.no.

Om Lillestrøm hadde tapt, tror LSK-kapteinen det ville preget klubben i lang tid framover. Det slipper han å bekymre seg over nå.

- Med tap ville det blitt tøft. Et vinnerlag er nødt til å oppleve hvordan det er å vinne ting. Det er en utrolig viktig følelse og erfaring å ta med seg, sier han.

Allerede i morgen venter landslagssamling, og oppladning til den ekstremt viktige kampen mot Tyrkia på lørdag. Sjansene for at Kippe spiller avhenger sannsynligvis av at Brede Hangeland blir skadet.

ENDELIG! Frode Kippe og stopperkollega Pål Steffen Andresen jubler etter sluttsignalet. Foto: Stian Lysberg Solum, Scanpix
ENDELIG! Frode Kippe og stopperkollega Pål Steffen Andresen jubler etter sluttsignalet. Foto: Stian Lysberg Solum, Scanpix Vis mer

Mens Bjørn Helge Riise insisterer på at han ikke vil røre alkolhol i kveld, svarer en smilende Kippe slik:

- Jeg forholder meg til at vi skal møte klokka halv tolv i morra.

HELT KONGE: Frode Kippe, Espen Søgård (t.v.) og kronprinsesse Mette-Marit smiler om kapp etter overrekkelsen av kongepokalen.