- Det føles veldig godt å være her

Henkes første United-seanse.

(Dagbladet.no): Henrik Larsson (35) er i gang i Manchester United. I dag ble han knipset på trening sammen med Ole Gunnar Solskjær. Fra nyttår er han klar for spill.

Før økta stilte svensken opp på en pressekonferanse sammen med Alex Ferguson. Den tidligere Celtic-spissen er lånt ut fra Helsingborg, og forteller at han ikke klarte å si nei da skotten ringte.

- Jeg er 35 nå, jeg tror ikke jeg får en slik mulighet igjen. Jeg ville aldri fått sjansen til å komme til en så stor klubb seinere, sier Henke.

Stor klubb

Han kan få sin debut mot Aston Villa i FA-cupen 7. januar, eller i ligaen seks dager etter.

- Manchester United er en stor klubb, med en rik historie og flotte tradisjoner. Det føles veldig godt å være her, og forhåpentligvis kan jeg hjelpe klubben, sier Henke til Uniteds hjemmeside.

Han gleder seg til å trekke på seg den røde trøya.

- Det er alltid vanskelig å komme til en ny klubb, men alt kjennes ok så langt. Det er veldig spennende at jeg skal spille med så mange spillere i verdensklasse, sier Henke.

FØRSTE UNITED-PK: Henke Larsson skrøt av United på dagens pressekonferanse med sir Alex Ferguson. Foto: Scanpix/Ap
FØRSTE UNITED-PK: Henke Larsson skrøt av United på dagens pressekonferanse med sir Alex Ferguson. Foto: Scanpix/Ap Vis mer

Snille svensker

I går ble det kjent at United på papiret kjøper Barcelonas helt fra Champions League-finalen. Ferguson avviser i dag at Larsson kan bli lenger enn til 12. mars.

- Det er vanskelig, men Helsingborg har vært snille med oss i denne avtalen. Vi må være ryddige mot dem, sier Ferguson.

- Det føles veldig godt å være her
NORDISKE KOMPISER: Henrik Larsson og Ole Gunnar Solskjær på treningfeltet. Fra nyttår slåss de om spissplassene i United.
KOM IGJEN: Larsson i ballek med Louis Saha og Gabriel Heinze.