Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Det føles veldig riktig å gi seg nå

Tore André Flo la opp i går kveld.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no) I en alder av 34 år har Tore André Flo bestemt seg for at fotballkarrieren er over. Tirsdag kveld ble han enig med Leeds om å avslutte kontrakten med umiddelbar virkning.

- Det føles veldig riktig å gi seg nå, sier han til TV 2.

Dermed kan et viktig kapittel om en stor spiller skrives i den norske fotballhistorien.

Brasil-helten

Stryningen har vært svært skadeforfulgt, men det er ikke årsaken til at han velger å gi seg. Han har vært skadefri den siste tida.

- Den nye manageren (Gary McAllister) hadde sine ideer og sine spillere han ville satse på. Derfor ble timingen riktig nå, sier han.

Om noen måneder er det ti år siden scoringen norske fotballelskere aldri vil glemme. Norge spilte mot Brasil i VM, og søramerikanerne ledet. Norge var på vei ut av mesterskapet.

Kort tid før slutt utliknet Tore André Flo. Rett etterpå ble han dratt ned i straffefeltet og Norge fikk sjansen fra 11 meter. Kjetil Rekdal gjorde ingen feil og Drillos gikk videre til åttendelsfinalen - hvor det ble tap for Italia.

image: - Det føles veldig riktig å gi seg nå

I løpet av sin klubbkarriere spilte 34-åringen i Norge, England, Skottland og Italia.

Blir far for fjerde gang

For et par år siden vendte Flo hjem til Norge, etter et langt proffliv i utlandet. Men skader ødela Vålerenga-oppholdet og han dro tilbake til England. Der kommer han til å bli boende framover.

Fotballpensjonisten blir far for fjerde gang i juni - og han gleder seg til å få enda mer tid til familien.

- Jeg gleder meg til et normalt familieliv, med fri i helgene og tid til familien. Jeg har hatt en strålende og innholdsrik karriere med mange høydepunkter, men nå var det en riktig beslutning å sette karrierepunktum, sier han til TV 2.

Leeds-direktør Ken Bates kjenner Flo også fra tida i Chelsea. Det var nettopp Bates som hentet ham til London.

- Tore er en sann gentleman, både på og utenfor banen. Han har alltid vært en flott rollemodell. Jeg sender en personlig takk til ham og ønsker ham all lykke i framtida, sier han til klubbens hjemmeside.

Kostet 161 millioner

FAMILIEMANN: Tore André Flo gleder seg til å tilbringe mer tid sammen med familien. Om noen måneder blir han far for fjerde gang. Foto: TOR ARNE DALSNES
FAMILIEMANN: Tore André Flo gleder seg til å tilbringe mer tid sammen med familien. Om noen måneder blir han far for fjerde gang. Foto: TOR ARNE DALSNES Vis mer

Som bror av Jostein Flo og fetter av Håvard Flo, er det ingen tvil om at stryningen har godt fotballblod i årene. Han startet karrieren i Sogndal, men dro nordover til Tromsø i 1995.

Året etter ble han hentet til Brann, hvor han scoret i bøtter og spann. Det tok ikke lang tid før folk utenfor landets grenser fikk øynene opp for den langbeinte spissen, og i 1997 forlot han Bergen til fordel for London og Chelsea.

Han spilte over 150 kamper for blåtrøyene før han flyttet nordover i Storbritannia til Glasgow Rangers i 2000. Skottene la 161 millioner kroner på bordet, noe som var ny overgangsrekord for en nordmann.

Etter dette bar det videre til Sunderland og så italienske Siena, før han sommeren 2005 ble presentert som Vålerenga-spiller.

Tore André Flo var lenge debutkongen i norsk fotball. Han scoret i debutkampen i alle klubbene, helt til han kom til Siena. Da gikk han for første gang målløs av banen i en debutkamp.

Nå debuterer 34-åringen som familiemann på heltid.

image: - Det føles veldig riktig å gi seg nå
HAR JUBLET FOR SISTE GANG: Her jubler Tore André Flo i en av hans siste kamper som fotballspiller, mot Crewe i januar.
BLE HENTET FRA BRANN: Chelsea kjøpte stryningen fra Brann i 1996. Her feirer han en scoring mot Manchester United.
ITALIA-PROFF: Det er ikke så mange nordmenn som har prøvd seg i Italia. Flo spilte i Siena fra 2003 til 2005.
SCORINGEN VI ALDRI GLEMMER: Tore André Flo scorer her mot Brasil i 1998-VM.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!