Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Det føltes som foten sto 90 grader ut til sida

Sara Breistøl frykter trippelskade i kneet etter fotballkamp.

GULL NUMMER ÅTTE: Sara Breistøl lot champagnen sprute da hun vant sitt åttende seriegull med Larvik forrige sesong. Nå er hun redd for at resten av denne sesongen er spolert. Foto: Trond  Reidar Teigen / SCANPIX
GULL NUMMER ÅTTE: Sara Breistøl lot champagnen sprute da hun vant sitt åttende seriegull med Larvik forrige sesong. Nå er hun redd for at resten av denne sesongen er spolert. Foto: Trond Reidar Teigen / SCANPIX Vis mer

|||(Dagbladet.no) Eliteseriesesongen er tre kamper gammel og Sara Breistøl (27) var tidligere i dag gipset fra hofta og ned til ankelen. Det var ikke slik sesongen skulle starte for Larvik-spilleren.

Eller, selve sesongen startet fint. Lynvingen har ti mål på de første kampene og ble kåret til banens beste mot Stabæk. Så kom gårsdagens oppvisningskamp i Arena Larvik, mot byens fotballjenter.

Den endte i tårer og det som kan bli et svært langt skadeavbrekk.

- Jeg har bannet hele natta, men må prøve å se framover nå. Heldigvis har jeg gode lagvenninner som klarer å få meg til å tenke positivt, selv om det ikke er så lett, sier ulykkesfuglen til Dagbladet.

Trippelskade
Slik beskriver hun det som skjedde i går ettermiddag, da dag tre av LHKs åpningsfest av hallen ble avsluttet med en fotballkamp.

- Det var en oppvisningskamp i fotball, eller hva de kaller det. Det var ikke mange på tribunen, noe som bare gjør det enda verre. Jeg finta meg forbi og løp alt jeg hadde mot mål. Da jeg skulle spenne fra med venstrefoten skled den ut til siden, samtidig som jeg var på vei framover. Jeg følte at foten sto 90 grader ut til sida, forteller Breistøl.

28-åringen frykter det verste, men håper i det lengste at morgendagens MR-resultater fra undersøkelsene fra Volvat Medisinske Senter i Oslo skal gi henne oppløftende nyheter.

- Det indre sidebåndet i venstre kne har røket, men jeg har også blitt fortalt at det i verste fall kan dreie seg om en såkalt trippelskade - som også inkluderer korsbånd og menisk. Men det er lov å håpe at jeg har hatt flaks og at korsbåndet holdt, selv om jeg ikke er veldig optimistisk.

Håper på baking
Derfor er hun redd for at lørdagens kamp mot Tertnes blir den eneste hun får i splitter nye Arena Larvik denne sesongen.

- Jeg har avfunnet meg med at sesongen er over, sa Breistøl til Dagbladet før undersøkelsene ved Volvat.

Etter å ha vært inne til røntgen var hun litt mer optimistisk.

- De sier at det ikke ser så ille ut som når alpinister har kjørt ut i 200 km/t. Nå har jeg dessuten fått av meg gipsen, så jeg føler meg ikke så syk lenger.

Sara vil likevel ta det som en stor bonus om det blir mer spill denne sesongen.

- Hvis jeg får beskjed om at det bare er snakk om sidebåndet, da skal jeg bake - og jeg baker aldri.

Fikk ut litt guffe
Selv om hun er langt nede, klarer hun å ha smilet på lur.

- Men jeg hadde mine stunder i går og jeg fikk ut litt guffe da. Da hadde jeg bare lyst til å slå ned noen.

Sandefjord-jenta kom til Larvik som juniorspiller, og har vunnet åtte seriegull, fem kongepokaler og to e-cuptitler med LHK. Hun har lenge ligget i vannskorpa bak dem som har fått sjansen på landslaget, men står foreløpig uten landskamper.

Breistøl ønsker ikke kritisere klubbledelsen som arrangerte en fotballkamp midt i sesongstarten, for hun skjønner at Larvik HK må ha slike arrangementer for å skape blest om klubben.

- Sånn i utgangspunktet så er jo ikke håndballspillere så positive til å spille fotball, men jeg skjønner at vi må gjøre vår del av jobben for klubben.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media