Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Det føltes veldig godt da Ronaldo sparket meg ned

Tom Høgli temmet og frustrerte Portugals superstjerne. Hylles av Carew og Riise.

HØGLI PÅ TOPP: Portugal vant kampen, men Tom Høgli gikk seirende ut av den interne duellen mot Cristiano Ronaldo. - Jeg må innrømme at det var godt å komme såpass heldig ut av det, for det kunne jo fort skje at man ble latterliggjort, sier han. Foto :(AP Photo/Paulo Duarte)
HØGLI PÅ TOPP: Portugal vant kampen, men Tom Høgli gikk seirende ut av den interne duellen mot Cristiano Ronaldo. - Jeg må innrømme at det var godt å komme såpass heldig ut av det, for det kunne jo fort skje at man ble latterliggjort, sier han. Foto :(AP Photo/Paulo Duarte) Vis mer

Portugal - Norge 1-0

LISBOA (Dagbladet): I løpet av en uke tjener Cristiano Ronaldo mer enn Tom Høgli gjør på et helt år.

Men mannen som har scoret eventyrlige 57 mål for klubb- og landslag fikk det overraskende tøft mot høyrebacken fra Harstad, var usynlig i lange perioder og gikk målløs av banen.

Kampens artigste duell mellom de to fant sted et stykke ut i 2. omgang: Ronaldo forsøkte å finte vekk Høgli ute på høyrekanten, men Tromsø-backen gikk ikke på noen av overstegsfintene og taklet kontant til seg ballen. En sur Ronaldo svarte med en smått destruktiv takling uten nubbesjans til å nå ballen.

Han slapp det gule kortet som Høgli mente han burde hatt. Men Norges høyreback flirer likevel godt av at Ronaldo måtte sparke ham ned.

- Det var faktisk veldig godt, det gjorde godt. Jeg hadde studert ham en god del på video i forkant, seinest i dag, og var ganske kjent med hva han ville prøve på. Så strategien var å stå mest mulig, i stedet for å bli med på fintene. Men du ser når han setter fart, da er det et rykk av en annen verden, sier Høgli til Dagbladet.

- Hvorfor gjorde det godt å bli taklet på den måten?

- Det var litt fleipete sagt. Akkurat i den situasjonen føltes det ganske greit, selv om jeg mener han skulle hatt gult kort. Det hadde gjort det enda bedre.

- Kunne blitt latterliggjort
Noe annet som ville gjort kvelden enda bedre var selvsagt et norsk poeng, som vi ville hatt gode mulighet for om Erik Huseklepp eller Morten Gamst Pedersen hadde satt en av sjansene sine før pause.

Selv om Høgli er skuffet over å måtte returnere til Norge tomhendt, legger han ikke skjul på at det var tilfredsstillende å håndtere Ronaldo så godt som han gjorde.

- Jeg har en god følelse akkurat nå, det har jeg. Jeg møtte en veldig vanskelig motstander, men var godt forberedt på hva som ville komme. Det var mye styr i forkant, noe jeg ikke er helt vant med. Men det er artig det. Jeg må innrømme at det var godt å komme såpass heldig ut av det, for det kunne jo fort skje at man ble latterliggjort. Uansett, når du taper kampen betyr det ikke så mye likevel.

Høgli sier han har studert kampene Ronaldo spilte mot Danmark, Island og Spania, og det var en del ting som gikk igjen de gangene Real Madrid-stjerna var rettvendt.

- Jeg ville ha ham ned mot linja, for hvis han kom innvendig og fikk gå på skudd ville ballen ligge i vinkelen en eller annen gang.

- Du gikk ikke på fintene hans?

- Jeg risikerte en firedobbel overstegsfinte, og er du med på alle de får du med deg to pølser opp på tribunen.

- Men du er jo kjent for å være glad i pølser?

- He-he, joda. Det hadde vært godt. Men jeg får ta det nå etter kampen, sier Høgli til Dagbladet .

På pressekonferansen etter kampen skrøt Drillo av den beskjedne 26-åringen fra nord, og gjentok påstanden om at Høgli er «en av Europas beste høyrebacker».

Et utspill som gjør Høgli lettere brydd.

- Nei, det er da voldsomt. Jeg takker veldig for det, men gidder ikke vurdere meg selv opp mot noen andre.

- Drillo synes det er rart du ikke er i en større klubb enn Tromsø?

- Jeg er under kontrakt, og da er det vanskelig å komme seg ut. Det er ikke så overgangssummer og sånt lenger, sier Høgli.

Hylles av lagkameratene
John Carew er imidlertid overbevist om at noen utenlandske klubber vil få med seg hvordan Høgli langt på vei nøytraliserte Ronaldo.

- Tom var fantastisk, han frustrerte Ronaldo og tok ham ut av kampen, sier Carew til Dagbladet og humrer.

- Ronaldo og Messi er verdens  beste fotballspillere, så Tom skal være veldig fornøyd og stolt av seg selv. Ronaldo ble veldig frustrert, sur og grinete etter hvert, så det skal Tom ta med seg. Jeg er veldig glad på hans vegne, sier Carew til Dagbladet.

- Er du overrasket over at han greide seg så bra?

- Jeg trodde han skulle få mer problemer enn han gjorde. Men Tom er god, vet du. På en god dag kan han stoppe alle. Noen må ha lagt merke til kampen hans i dag, det er jeg helt sikker på. Spiller du så bra mot Ronaldo blir det lagt merke til.

- Premier League?

- Du vet aldri!

John Arne Riise mener Høgli var klar vinner i den interne duellen mot Ronaldo.

- Det var enkel match for Tom, egentlig. Han gjorde en sinnssykt bra jobb og hadde full kontroll. Jeg føler også han fikk veldig bra hjelp av Bjørn Helge. Tom hadde full kontroll én mot én, og hvis Ronaldo gikk innover var Bjørn Helge der og tok over. Tom og Bjørn Helge kan være stolte av det, sier Riise.