NY JOBB:  Jørn Andersen er på plass i Nord-Korea der han skal trene fotballandslaget. Her sammen med det som antas å være en representant for fotballforbundet. Foto: Privat
NY JOBB: Jørn Andersen er på plass i Nord-Korea der han skal trene fotballandslaget. Her sammen med det som antas å være en representant for fotballforbundet. Foto: PrivatVis mer

Det første bildet av Jørn Andersen fra Nord-Korea

Bekrefter ny jobb.

(Dagbladet): Jørn Andersen (53) bekrefter på sin hjemmeside at han skal trene fotballandslaget til Nord-Korea. Kontrakten varer i første omgang fram til 31. desember 2016.

- Etter fire måneders forhandlinger er vi i mål. Jeg fikk jobben i konkurranse med kolleger fra Frankrike, Spania, Italia og Belgia, skriver Andersen.

Slagkraftig 53-åringen - med ei fortid i Fredrikstad og Vålerenga - forteller at Nord-Korea ønsker å bygge et nytt og slagkraftig lag fram mot Asiamesterskapet i 2019 og VM i Qatar i 2022.

Ønsket kommer etter et skuffende tap for Filippinene i VM-kvalifiseringen i mars. Det betyr at det ikke blir deltakelse i Russland-VM i 2018.

Overbevist - Konseptet overbeviste meg, sier Andersen.

- Målet mitt er å få til et raskere og mer fleksibelt spill, og være mer ballorientert. Fotball kan bygge broer. Jeg ser virkelig fram til denne oppgaven og den daglige jobben med laget, skriver Andersen fra Pyongyang.

Tysk statsborger
Det var for en uke siden at det ble kjent at han var på vei til å få jobb i verdens mest lukkede land.

Det var NRK som var først ute med nyheten i Norge.

Andersen er født i Fredrikstad, men ble tysk statsborger i 1993. Han har spilt i en rekke klubber, hovedsaklig i Tyskland. På hele 2000-tallet har han vært trener, blant annet i Mainz og Karlsruher.

Nå venter et nytt eventyr i Nord-Korea. Nasjonen deltok i fotball-VM i 1966 og 2010.