Det første bildet av Jørn Andersen fra Nord-Korea

Bekrefter ny jobb.

NY JOBB:  Jørn Andersen er på plass i Nord-Korea der han skal trene fotballandslaget. Her sammen med det som antas å være en representant for fotballforbundet. Foto: Privat
NY JOBB: Jørn Andersen er på plass i Nord-Korea der han skal trene fotballandslaget. Her sammen med det som antas å være en representant for fotballforbundet. Foto: Privat Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Jørn Andersen (53) bekrefter på sin hjemmeside at han skal trene fotballandslaget til Nord-Korea. Kontrakten varer i første omgang fram til 31. desember 2016.

- Etter fire måneders forhandlinger er vi i mål. Jeg fikk jobben i konkurranse med kolleger fra Frankrike, Spania, Italia og Belgia, skriver Andersen.

Slagkraftig 53-åringen - med ei fortid i Fredrikstad og Vålerenga - forteller at Nord-Korea ønsker å bygge et nytt og slagkraftig lag fram mot Asiamesterskapet i 2019 og VM i Qatar i 2022.

Ønsket kommer etter et skuffende tap for Filippinene i VM-kvalifiseringen i mars. Det betyr at det ikke blir deltakelse i Russland-VM i 2018.

Overbevist - Konseptet overbeviste meg, sier Andersen.

- Målet mitt er å få til et raskere og mer fleksibelt spill, og være mer ballorientert. Fotball kan bygge broer. Jeg ser virkelig fram til denne oppgaven og den daglige jobben med laget, skriver Andersen fra Pyongyang.

Tysk statsborgerDet var for en uke siden at det ble kjent at han var på vei til å få jobb i verdens mest lukkede land.

Det var NRK som var først ute med nyheten i Norge.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer