Det første han gjorde var å peke bort på kompisen. Men så ble han usikker

Aksel Lund Svindal forteller at han håpet Kjetil Jansrud hadde levert et gulløp, men at han ble usikker da nestemann kom i mål.

FRAMPEK: Aksel Lund Svindal var kjapp med å peke mot Kjetil Jansrud etter målgang. Foto: Hans Arne Vedlog / Dagbladet
FRAMPEK: Aksel Lund Svindal var kjapp med å peke mot Kjetil Jansrud etter målgang. Foto: Hans Arne Vedlog / DagbladetVis mer

JEONGSEON (Dagbladet): Kjetil Jansrud ble det norske lyspunktet i nattas super-G-renn med sin bronsemedalje.

Fra et relativt tidlig startnummer kjørte han ned til en suveren bestetid, og da Aksel Lund Svindal to startnummer senere kom inn bak Jansrud, var det første han gjorde å peke bort mot kompisen.

Lund Svindal forteller til Dagbladet at han håpet landsmannen hadde levert en gulltid, men at det håpet raskt svant.

- Jeg håpet det var det. Men når Giezendanner kom inn mellom oss ble jeg veldig usikker. Han (Giezendanner) kjørte veldig bra altså, men han viste også at det var mulig å kjøre raskere.

- Ikke bra nok

PALLPLASSERINGER: Det ble en festdag i alpint for Norge, med blant annet et historisk gull til Aksel Lund Svindal i utfor. Foto: Hans Arne Vedlog/Dagbladet / AFP / AP / NTB/Scanpix Redigering: Ørjan Ryland Vis mer

Og Lund Svindal skulle få rett. Fra startnummer 15 kjørte Mathias Mayer inn til ny bestetid - 18 hundredeler foran Jansrud, og sveitsiske Beat Feuz sneik seg også inn foran Jansrud med en margin på fem små hundredeler.

Dermed ble det en tredjeplass på Jansrud og en femteplass på Lund Svindal. Ikke en type plassering 35-åringen fra Romerike samler på.

Han legger heller ikke skjul på han selv kunne levert betraktelig bedre i dag. Det var noe som ikke stemte helt.

- Det var ikke bra nok det her. Da jeg kom i mål og så at jeg lå to tideler bak tenkte jeg at det kan holde for ham (Jansrud), men at det ikke var noen sjanse for meg. Jeg hadde ikke helt flyten, forteller Svindal.

0,3 fra to gull

Jansrud var 12 hundredeler bak gullet i går. I dag var det 18 hundredeler som sto mellom ham og det øverste trinnet på pallen. Det er altså tre små tideler som er forskjellen etter to løp.

- Det er jo ikke mye, men som i alpint er det jo litt avstand også. Man må heller se på at man begynner å få en solid samling OL-medaljer. Så jeg velger mer å se på at det er et stolt øyeblikk enn at man ikke tar gull, sier han etter bronseløpet.

Han sier selv at han er fornøyd, men legger ikke skjul på at han veldig gjerne skulle vært litt raskere i dag.

- Dette er første gang i livet jeg har stått med en medalje i hånda og tenkt: «Aaah, det hadde vært gøy med det gullet», men det er også noe man skal passe seg litt for. Det er en ganske fin linje mellom å være ambiøs, og at man plutselig blir så kvalm at man ikke er superfornøyd med en medalje, sier Jansrud.

Aksel Lund Svindal reiser hjem fra Sør-Korea i morgen. Kjetil Jansrud skal konkurrere i storslalåm på søndag sammen med Henrik Kristoffersen og Leif Kristian Nestvold-Haugen.

DIREKTE: Her får du alt om dagens viktigste medaljer. Sindre Wiig Nordby er skiimitator og dagens gjest, og viser triksene til våre beste utøvere. Med Morten Pedersen som Dagbladets sportskommentator, og Ingrid Cogorno som programleder. Vis mer