Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Det første hun gjorde var å omfavne rivalen. Nå avslører Kalla hva Bjørgen sa

Charlotte Kalla var ustoppelig på mesterskapets åpningsdistanse.

KLEM: Marit Bjørgen skled rett bort og gratulerte Kalla med seieren etter målgang. Drøye åtte sekunder skilte de to. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
KLEM: Marit Bjørgen skled rett bort og gratulerte Kalla med seieren etter målgang. Drøye åtte sekunder skilte de to. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

PYEONGCHANG (Dagbladet): Feltet på dagens olympiske 15 kilometer var lenge langt større enn hva det pleier å være.

Men når Charlotte Kalla satte inn nådestøtet på den siste runden, hadde verken en dårlig plassert Marit Bjørgen eller noen av de andre konkurrentene noe å stille opp med.

I mål var hun drøye åtte sekunder foran Bjørgen, og det første Bjørgen gjorde var å omfavne rivalen og si noen ord i øret hennes.

- Hun gratulerte meg, og sa at det var fortjent. Hun sa også at hun visste at rykket skulle komme der det kom, forteller Kalla til svenske Aftonbladet.

Var forberedt

På pressekonferansen etter rennet bekrefter Bjørgen til Dagbladet at hun nærmest ventet på at svensken skulle angripe.

- Jeg var forberedt på at Charlotte skulle angripe, og ble ikke overrasket over at angrepet kom så tidlig heller. Jeg var forberedt på at det kunne skje, og jeg prøvde å følge henne, forteller Bjørgen.

Men dessverre for 37-åringen var det en løper mellom de to, og dermed fikk Kalla verdifulle meter. Det ble ei luke Bjørgen aldri klarte å tette.

- Det var ikke lett å få ryggen til Kalla. Hun fikk noen meter, og selv om jeg prøvde det jeg kunne, innså jeg vel der og da at det ble for hardt å ta henne igjen.

Selv hadde Bjørgen tenkt å rykke i den siste bakken, men da løperne kom dit var det allerede kjørt.

Skuffende laginnsats

Der Bjørgen var godt fornøyd med sølvmedaljen, og var alt annet enn deppa etter målgang, var det en litt annen sinnsstemning som preget resten av den norske troppen.

Heidi Weng ble nummer ni, Ingvild Flugstad Østberg nummer elleve og Ragnhild Haga nummer 15. Under pari for et lag som alle hadde håp og ambisjoner om å kjempe om en pallplass.

Weng var skuffet, men i likhet med de andre to hadde hun ingen gode svar på hvorfor det gikk som det gikk.

- Det er litt kjedelig å ha en av de dårligste dagene i sesongen, men det er sånt som skjer. Jeg skulle gjerne ha kjempa helt der oppe. I dag følte jeg at det gikk greit i oppoverbakkene, men det var litt stress å gå i feltet, sier Weng

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!