Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Det første jeg gjorde var å gi Petter Northug en klem. Bakfra.

Calle Halfvarsson etter mageviruset.

I GODT HUMØR, OG MULIGENS FRISK: Selv svenske journalister holdt litt avstand til den selverklært friske Calle Halfvarsson i Sotsji i morges.   Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet
I GODT HUMØR, OG MULIGENS FRISK: Selv svenske journalister holdt litt avstand til den selverklært friske Calle Halfvarsson i Sotsji i morges. Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

SOTSJI (Dagbladet): Som vanlig før store mesterskap, har svenskene slitt med magesyke blant utøverne sine. Så også før Sotsji-OL.

I går reiste Simon Persson hjem fra Russland, og inn på sprintlaget som skal gå fredag kommer en annen magesyk kar, nemlig Calle Halfvarsson.

Halfvarsson er i motsetning til Persson frisk nå, mener han, selv om opladningen med sykdom ikke er optimal. Likevel er det følelsen av å komme til OL-byen som er verst for svensken akkurat nå.

- Alle vet jo at jeg har vært syk, så det verste er egentlig å komme hit. Når jeg går inn i matsalen her føler jeg meg litt... Jeg vet ikke hva alle tenker, men til og med gutta på laget var litt urolige. Det ville jeg vært selv også, sier Halfvarsson på det svenske pressetreffet i morgentimene i dag.

- Man vet jo ikke, men jeg skal ikke være smittefarlig nå, fortsetter han, før han blir spurt om han ikke burde gitt Petter Northug en god klem for å teste om han var smittefarlig.

- Jo, men det gjorde jeg jo med en gang på stadion. Jeg ga ham en klem. Bakfra, ler Halfvarsson.

De andre svenske medaljehåpene på tirsdagens sprint er Marcus Hellner, Teodor Peterson og Emil Jönsson. De er foreløpig friske alle mann.

- Jeg vet at jeg også er frisk nå, men jeg kan liksom ikke gå og fortelle det til alle sammen, sier Halfvarsson.

Hele Norges coronakart