TIL ANGRP: AZ Alkmaar-keeper Esteban Alvarado gikk til angrep på en tilskuer som stormet banen. Foto: AP Photo / Ed van de Pol / Scanpix
TIL ANGRP: AZ Alkmaar-keeper Esteban Alvarado gikk til angrep på en tilskuer som stormet banen. Foto: AP Photo / Ed van de Pol / ScanpixVis mer

- Det første jeg tenkte var at han hadde en kniv

Alkmaar-keperen forteller om tilskuer-angrepet.

(Dagbladet): Onsdagens cupkamp mellom Ajax og AZ Alkmaar ble avbrutt etter at en tilskuer først gikk til angrep på Alkmaar-målvakt Estban Alvarado før Alvarado så gikk til angrep på tilskueren.

Alkmaar-manageren beordret spillerne sine av banen i protest mot det røde kortet, som siden har blitt strøket av det nederlandske fotballforbundet.

I et intervju med Voetbal International forteller Alvarado for første gang hvordan han oppfattet situasjonen.

YouTube: Her kan du se klippet.

-Veldig redd - Da jeg så meg tilbake så jeg han komme stormende. Jeg ble helt sjokkert og han forsøkte å sparke meg, sier Alvarado til Voetbal International, ifølge Aftonbladet.

Målvakten har blitt kritisert for at han fortsatte å sparke mot tilskueren etter at han lå på bakken, men costaricaneren mener han bare forsvarte seg selv.

- Jeg var veldig redd. Det første jeg tenkte var at han hadde en kniv eller var bevæpnet. Jeg prøvde bare å forsvare meg selv, sier Alvarado.

Dommeren gjorde rett Det nederlandske fotballforbundet mente dommeren gjorde rett i å gi Alvarado det røde kortet, men strøk likevel det røde kortet.

- Målvakten ble angrepet på en uakseptabel måte. Påtaler mener at en slik motreaksjon ikke skal få noen disiplinære konsekvenser. Esteban kommer derfor ikke til å bli utestengt, melder forbundet, som oppgir spesielle omstendigheter som grunnen til at suspensjonen heves.

Av frykt for egen sikkerhet tok AZ-ledelsen spillerne med seg inn i garderoben etter hendelsen, og ble der, selv om Ajax tilbød et økt sikkerhetsoppbud rundt stadion. 

- Spillerne våre følte seg ikke trygge på banen. Vi tok en dusj og dro hjem. Vi ønsket å gå i garderoben for å ta en pause, men det ble raskt klart at spillerne ikke ville fortsette. Dette hører ikke hjemme i fotballen, sa AZ-direktør Earnest Stewart etter kampen, ifølge ESPN Soccernet.