- Det første jeg tenkte var «tosk, dette var dumt»

Sagen om fallet i Vikersund.

BRUTALT FALL: Anette Sagen falt da hun landet på 177 meter i Vikersund-bakken fredag kveld. Foto: TORUNN BRATVOLD/BYGDEPOSTEN
BRUTALT FALL: Anette Sagen falt da hun landet på 177 meter i Vikersund-bakken fredag kveld. Foto: TORUNN BRATVOLD/BYGDEPOSTENVis mer

||| (Dagbladet.no) Anette Sagen slapp med skrekken etter at hun falt stygt i skiflygingsbakken i Vikersund.

Hun landet på 177 meter i meter i gigantbakken, men så skar den ene skia ut og hun ble kastet rundt. Det så heldigvis mer dramatisk ut enn det var.

24-åringen ble i går kveld røntgenundersøkt på sykehus, men legene kunne konstatere at det ikke er snakk om brudd eller andre alvorlige skader i leggen eller ankelen.

- Hun er selvfølgelig litt mørbanket, for hun ble påført noen reale slag. Men det viktigste er at hun ikke pådro seg noen alvorlige skader, sier trener Frode Håre til Dagbladet.no.

Tilbake søndag
Fallet var spesielt bittert for Sagen siden hun fløy langt nok til at hun hadde fått nye sjanser i dag, hvis hun ikke hadde blitt skadd. Hoppet hadde også blitt ny personlig rekord for henne om hun hadde stått.

Det er laghopp i bakken i ettermiddag og i morgen er det individuelt hopprenn for gutta. Sagen og trener Håre håpet tidligere i dag at Sagen kanskje kunne benytte seg av prøvenummeret hun fortsatt har til morgendagens renn, men hun vil ikke bli klar til det.

Slik beskriver Sagen selv hva hun tenkte da hun falt:

- Det var helt jævlig. Første jeg tenkte var: «Tosk, dette var dumt». Det var egentlig bare klønete, sier Sagen til NRK.

Nytt hoppbråk
Sagen - som lenge har vært i verdenseliten - er ikke bare tøff i bakken, hun er også en kriger som har kjempet for jentehopp i en årrekke. Hun og hoppkollegene har parallelt med treningen og konkurransene kjempet for å bil tatt på alvor av sjefene i Det internasjonale skiforbundet.

Denne vinteren fikk de for første gang hoppe i VM, og Anette Sagen tok bronse i Liberec.

Torsdag ble det imidlertid bråk igjen. Etter flere lange hopp i Vikersund-bakken ble rennet avlyst rett før jentene skulle sette utfor. De føler seg nok en gang diskriminert og mener dette aldri hadde skjedd om det bare sto igjen gutter på toppen av bakken.

- Jeg fikk inntrykk av at et par prøvehoppere hoppet langt, og det skal man tydeligvis ikke gjøre. Så fant TD (teknisk delegert) ut at det var jenter på startlista også, og da stoppet han alt, sa Sagen da hun gjestet «Grosvold»-innspillen på torsdag.

Hvis formen tillater det kan Sagen imidlertid få en ny sjanse i Vikersund i morgen.

KASTET RUNDT: Her blir Anette Sagen fraktet til sykehus etter fallet i Vikersund. Foto: TORUNN BRATVOLD/BYGDEPOSTEN
KASTET RUNDT: Her blir Anette Sagen fraktet til sykehus etter fallet i Vikersund. Foto: TORUNN BRATVOLD/BYGDEPOSTEN Vis mer