Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Det første målet skal ikke være mål

Omdiskutert FCK-scoring da Molde tapte i Parken.

UTLIKNET RETT FØR PAUSE: Pape Pate Diouf satte inn 1-1 på det som var Moldes første sjanse i kampen Foto: SCANPIX/AP/Tariq Mikkel Khan
UTLIKNET RETT FØR PAUSE: Pape Pate Diouf satte inn 1-1 på det som var Moldes første sjanse i kampen Foto: SCANPIX/AP/Tariq Mikkel Khan Vis mer

KØBENHAVN/OSLO (Dagbladet): FC København - Molde 2-1.

Molde kan egentlig ikke klage veldig høylydt over at de måtte forlate Parken poengløse etter møtet med FC København i kveld, men måten det første danske målet kom på, ble omdiskutert.

En klart offsideplassert Cesar Santin sto i ballbanen da Claudemir satte inn en lompe til 1-0, mens Espen Bugge Pettersen ble stående som tilskuer og se ballen finne nettet. Molde-spillerne protesterte, til ingen nytte, mot et mål som satte offsideregel-kunnskapene på prøve.

Ole Gunnar Solskjær er klar på hva han mener.

- For det første skal ikke det første målet være mål, han står ved siden av Espen i offside. Vi skal også ha straffe når Papes forsøk på å ta med seg ballen blir stoppet med hånda, sier Solskjær til Canal 9.

At FCK til slutt vant kampen 2-1, er mindre merkelig. Molde spilte en forferdelig førsteomgang til tross for en sein utlikning, og utover en meget bra blå periode i tjue minutter etter hvilen, var danskene best på hjemmebane.

Solskjær mener Molde-spillerne må komme ut av startblokkene på samme måte som de avsluttet kampen.

- Jo raskere disse guttene skjønner at de er gode fotballspillere, jo bedre. I dag tok det 25 minutter før de spilte som vi vet de kan. De siste 70 var det meget, meget bra, sier Molde-sjefen.

Rundspilt i første omgang
Fra kampen ble blåst i gang og frem til nøyaktig 45 minutter, hadde ikke Molde én eneste sjanse.

FC København lå ett hakk over Molde på absolutt alt. Tempo, presisjon, kraft og kreativitet.

Etter fem minutter fikk Lars Jacobsen skyte rimelig upresset fra 16 meter og skuddet var få centimeter utenfor Espen Bugge Pettersens mål.

FCK kjørte løpet og Moldes Daniel Berg Hestad hindret en tidlig FCK-scoring etter ti minutter da han taklet ballen ut over kortlinja. To minutter senere kom FCKs unge stjerneskudd Andreas Cornelius til med hodet, men headingen gikk rett over.

Omstridt scoring
Hjemmelaget tok ledelsen etter 19 minutter. Hva som egentlig skjedde i forkant av scoringa og hvorfor Espen Bugge Pettersen ikke engang reagerte på skuddet som Claudemir fyrte av fra godt hold, vil være et samtaleemne i tiden fremover.

Det som i alle fall er et faktum, er at Cesar Santin stod på målstreken da skuddet gikk inn. Dommeren blåste ikke offside, og de fleste spillerne på begge lag sto passive og kikket. Fra pressetribunen hørtes det ut som om en dommerfløyte var aktiv sekundene før scoringen kom.

Spørsmålet er om dommeren vurderte FCK-spilleren på streken til å være delaktig i spillet - det er ikke gitt så lenge Espen Bugge Pettersen ble stående pal og ikke viste at han ble hindret av motstanderen.

OMDISKUTERT: Det er 1-0-målet vi snakker om etter kampen. Espen Bugge Pettersen ble stående, mens skuddet fra Claudemir passerte Cesar Santin (nummer 11) i soleklar offside-posisjon. Men var det offside?

Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix
OMDISKUTERT: Det er 1-0-målet vi snakker om etter kampen. Espen Bugge Pettersen ble stående, mens skuddet fra Claudemir passerte Cesar Santin (nummer 11) i soleklar offside-posisjon. Men var det offside? Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix Vis mer

- Dommeren sa han mente spilleren ikke var offside fordi han sto inni målet da skuddet gikk, sier Bugge Pettersen etter kampen.

Da er i så fall avgjørelsen fullstendig gal, for Santin var en halvmeter inne på banen.

Men uansett om scoringen var feilaktig idømt, Molde var særdeles svake i forsvarsarbeidet i den perioden målet ble scoret.

FCK fortsatte å styre kampen ut omgangen. Men mot spillets gang utlignet Molde etter 45 minutter.

Daniel Berg Hestad slo ballen flott til en entusiastisk Mattias Mostrøm, som igjen la inn til Pape Pate Diouf. Han bredsidet ballen knallhardt inn til 1-1.

Bedre etter pause, men ikke nok
Etter hvilen var det etter hvert et helt annet Molde-lag vi fikk se.

Innbytter Etzaz Hussain fikk opp fart og kreativitet i det offensive spillet, og Molde skulle tatt ledelsen da Davy Claude Angan ikke oppfattet at han var klart offside, og satte inn 1-2 til ingen nytte.

Pape Pate Diouf ble også snytt for et straffespark da han slo ballen soleklart i hånda til Lars Jakobsen inne i hjemmelagets felt.

Dessverre for Molde var hjemmelaget nådeløse da de fikk sjansen etter 75 minutter.

Igor Vetokele ble spilt fint gjennom bak Molde-forsvaret, og fant den imponerende unggutten Andreas Cornelius helt alene inne foran mål. Han satte ballen enkelt i nettet, i det som var en blåkopi av den ene scoringen Norge slapp inn mot Danmark i Parken omtrent på samme tid i fjor.

Jakten på ett poeng i Parken stoppet der for Molde, selv om Pape Pate Diouf skulle og burde ha satt inn 2-2 da han fikk komme alene med keeper på overtid. Spissens svake avslutning gikk rett på keeper.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media