- Det forventes jo knapt at de går videre fra gruppa

Presset har aldri vært lavere på en England-manager enn for Roy Hodgson, mener eksperter.

FØRSTE KAMP: Roy Hodgson leder England for første gang mot Norge på Ullevaal Stadion i kveld. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
FØRSTE KAMP: Roy Hodgson leder England for første gang mot Norge på Ullevaal Stadion i kveld. Foto: Bjørn Langsem / DagbladetVis mer

LIVESTUDIO: Kjøp fotballabonnement og se Norge - England direkte på Dagbladet.no kl. 20.45!

(Dagbladet): Forventningene til England pleier alltid å være å skyhøye før store mesterskap, men de siste års mesterskap har som regel endt med fiasko.

I dag - 13 dager før EM i Polen og Ukraina - spiller England sin første kamp i oppladningen til sommerens store høydepunkt mot Norge på Ullevaal Stadion. Men i motsetning til tidligere år er forventningene til England sluttspill lave.

- Jeg kan knapt huske sist et England-lag hadde mindre forventningspress. Det forventes jo knapt at de går videre fra gruppa, sier TV2-ekspert Kasper Wikestad til Dagbladet.

KAPTEIN: Steven Gerrard er Englands kaptein mot Norge i kveld. Foto: Reuters / Darren Staples / NTB Scanpix
KAPTEIN: Steven Gerrard er Englands kaptein mot Norge i kveld. Foto: Reuters / Darren Staples / NTB Scanpix Vis mer

- Folk flest annerkjenner at England ikke er like gode som de største nasjonene som Tyskland, Spania eller Nederland, sier Daily Mirror-journalist Simon Mullock.

Lag i forandring - Hvordan tror du England og engelsk presse vil reagere mot Roy Hodgson dersom det blir tap i hans første kamp?

- Det er alltid et stort press å være engelsk manager, og presset har vært der fordi landet har hatt urealistiske forventninger, så lenge de er med i en turnering burde England vinne, har folk ment. Denne gangen forstår de fleste at dette England-laget er et lag i forandring og at Roy Hodgson trenger tid. Det blir mer press (med tap), men det blir ikke like ille som tidligere år, tror jeg, sier Mullock.

- Engelsk presse er like nådeløse uansett, og presset blir formidabelt om de taper. Samtidig mangler England mangler flere gode spillere til denne kampen, og derfor tror jeg ikke det legges så mye vekt på denne kampen, sier Wikestad.

På gårsdagens pressekonferanse ble Roy Hodgson gjort oppmerksom på at hans syv forgjengere alle hadde debutert som «Three Lions»-manager med seier.

- Jeg ville blitt mye gladere hvis du kunne garantert meg at vi vinner den første kampen i EM, sa Hodgson og smilte.

Egoer Det har vært skrevet mye i britisk presse om den splittet England-garderobe. Spesielt avgjørelsen om å ta med kontroversielle John Terry, har det blitt stilt flere spørsmålstegn ved.

- Personlighetene i laget har vært et problem for England. De har ikke alltid vært villige til å ofre seg tilstrekkelig for laget. Det, og at de fleste forventer å spille i eksakt samme rolle som de gjør på klubblaget sitt, noe som ikke er mulig på på et landslag, har definitivt vært et stort problem, sier Mullock til Dagbladet.

Steven Gerrard nekter imidlertid for at laget er splittet.

- Det er løgn. Vi står sammen, og vil alle det samme: Vinne, svarte Gerrard kontant da han i går ble spurt om splittelser i garderoben.

- Det er ingen splittelser, og vi vil sørge for at det ikke blir noen heller. Det trenger vi ikke, sa Gerrard.