TALENTFULL: Rafik Zekhnini (19) er Norges eneste Serie A-proff. Foto: Frank Karlsen / Dagbladet
TALENTFULL: Rafik Zekhnini (19) er Norges eneste Serie A-proff. Foto: Frank Karlsen / DagbladetVis mer

Rafik Zekhnini får sms av fansen

Det fotball-gale Italia overrumplet Zekhnini: - Jeg vet ikke hvordan de fikk tak i nummeret mitt

Det norske stortalentet har kommet godt i gang i sin nye klubb. Nå gleder han seg til den viktige kampen mot Israel.

I DRAMMEN (Dagbladet): - Vi trener mye hardere da, sier en av de ikke så mange tilskuerne på Marienlyst stadion.

Den rundt ti år gamle jenta har tilsynelatende helt rett.

Ute på matta står en gruppe mennesker i treningstøy. En av dem prater, mens resten ser på, før de stiller seg på rekke og rad.

Øvelsene er metodiske og - for et utrent øye - relativt kjedelige.

Likevel gliser Rafik Zekhnini (19).

AUTOGRAFER: Dennis Johnsen (t.h), Martin Ødegaard (i midten) og Rafik Zekhnini delte ut underskrifter til unge fans i Drammen søndag. Foto: Frank Karlsen / Dagbladet
AUTOGRAFER: Dennis Johnsen (t.h), Martin Ødegaard (i midten) og Rafik Zekhnini delte ut underskrifter til unge fans i Drammen søndag. Foto: Frank Karlsen / Dagbladet Vis mer

- Det er alltid gøy å være med gutta ut på matta, sier lynvingen til Dagbladet i etterkant av søndagens trening med U21-landslaget.

Meldinger fra fremmede

Etter null poeng etter to kamper mot Kosovo, ser Zekhnini fram til å møte Israel neste tirsdag. Det samme gjelder å stifte et enda nærmere bekjentskap med Fiorentina - nittenåringens nye klubb.

Den debuterte han for i en seriekamp mot Inter, og på tross av at kampen endte med tap, kan Zekhnini kan fortelle om en entusiastisk mottakelse fra fansen.

- Jeg har fått masse meldinger fra folk jeg ikke kjenner. Jeg vet ikke hvordan de har fått tak i nummeret mitt, men det er kult å se hvor mye fotball betyr for folk, både unge og gamle, sier Zekhnini.

Ingen frierier

På spørsmål om hva meldingene inneholder, svarer han følgende:

- De skriver at de liker meg som fotballspiller, og at jeg skal signere ting for dem, men det blir litt vanskelig når hele byen skal sende meldinger, sier en munter skiensgutt til Dagbladet.

- Har det blitt noen frierier?

- Nei, vi er ikke helt der ennå, svarer Rafik Zekhnini.

I DRIVET: Finter og fart er to av Rafik Zekhninis fremste styrker som fotballspiller. Her holder han unna Hannover 96-proffen Iver Fossum. Foto: Frank Karlsen / Dagbladet
I DRIVET: Finter og fart er to av Rafik Zekhninis fremste styrker som fotballspiller. Her holder han unna Hannover 96-proffen Iver Fossum. Foto: Frank Karlsen / Dagbladet Vis mer

Tatt godt i mot

Det gode spillet hans i sesongoppkjøringa har gjort at Serie A-klubben har slått fra seg tanken om å låne ham ut denne sesongen.

Selv er han fornøyd med de første månedene i lilla drakt.

- Det går veldig bra. Jeg har blitt tatt godt i mot, og det går veldig bra der nede, sier Zekhnini som nå ivrer etter å få den norske U21-skuta på rett kjøl.

Tøff start

Den poengløse starten i gruppespillet gjør at Norge allerede ligger seks poeng bak Kosovo i kampen om førsteplassen.

Andreplassen tilhører nevnte Israel. De slo Aserbajdsjan 3-1 i Akko forrige torsdag, og er et lag Norge bør slå om det skal bli noe U21-EM.

Og Rafik Zekhnini er lysten på seier.

- Vi vet alle sammen hvilken situasjon vi har satt oss selv i, og vi gleder oss til kamp. Jeg tror dette blir bra, sier Zekhnini til Dagbladet om kampen.

  • Norge - Israel U21 sendes på TV 2 Sportskanalen tirsdag kl. 19.00.