- Det framstår trist og desperat

Cecilia Brækhus' bønn til Idrettsforbundet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

BERLIN (Dagbladet): 29. November skal Brækhus forsvare VM-beltene sine i kampen mot Jennifer Retzke i København.
Motstanderen er en obligatorisk utfordrer til IBF-beltet.

Samtidig som Brækhus trener og gjør seg klar til neste kamp pågår det en diskusjon rundt fjerningen av forbudet om proffboksing.

Nei fra Idrettsforbundet 18. november skal saken opp til høring, men denne uka gikk Norges Idrettsforbund ut og sa at de ikke ønsker at proffboksing skal bli lovlig i Norge.

- Jeg skal representere Norges Idrettsforbund på stortingshøringen om proffboksing om to uker, og der kommer jeg til å presentere det synet idrettsstyret har i denne saken, sa styremedlem Oddvar Jensen til NTB på tirsdag denne uka.

- Vi er absolutt ikke fornøyd med de endringene som er gjort i knockoutforskriften når det gjelder det helsemessige, sier Jensen.

Styret i idrettsforbundet gikk inn for å fjerne forbudet mot proffboksing under forutsetning av at man beholdt knockoutforskriften som nå, men for at Brækhus skal kunne bokse i Norge er det gjort store endringer i knockoutloven.

Kampfiksing Jensen trekker også fram kampfiksing som et av argumentene mot å forby proffboksing.

- Reportasjer i blant annet britiske BBC viser at det er i profesjonell boksing at kampfiksing skjer mest åpenlyst. Dette er et nytt moment som er kommet inn i denne saken om å tillate proffboksing, sier Jensen til NTB.

Det provoserer Cecilia Brækhus.

Dagbladet møter henne på gymmen like utenfor Berlin, hvor hun daglig trener for å bli klar til kampen 29. november.

- Det er ikke lenger bare min drøm om å bokse i Norge vi snakker om. Nå snakker vi om hele eksistensen til boksing som idrett. I år må amatørene ta av seg hjelmen internasjonalt, og om denne loven består, så betyr det ikke bare at vi ikke kan ha proffboksing, men vi kan heller ikke sende utøvere til OL, VM eller EM, så boksing som idrett vil dø helt ut i Norge, sier Brækhus.

- Desperat Argumentene om kampfiksing i proffboksing eller heller ikke noe Brækhus mener er et godt nok argument.

- Denne debatten har pågått i mange år, og det har aldri vært snakk om kampfiksing fra Idrettsforbundet tidligere, det at de nå plutselig hiver inn at dette er en grunn til å forby boksing i Norge, det framstår trist og desperat. Vi er nok ikke de verste innenfor idretten når det gjelder korrupsjon og kampfiksing, vi har våre problemer vi også, og det må heller tas tak i.

- Har du hørt noe om kampfiksing?

- Boksing er en av verdens største idretter, og selvfølgelig har vi vårt ugress, jeg sitter ikke her og sier at vi ikke har episoder med kampfiksing. Det ville vært mer spesielt hvis vi ikke hadde det, da ville det vært den eneste idretten som ikke hadde det. Vi har vårt ugress, vi må luke det ut, og vi vil gjerne ha Idrettsforbundet med på vår side.

Hun kommer derfor med en bønn til Idrettsforbundet:

- Kjære Norges Idrettsforbund, jeg ber dere fra boksehjertet mitt om å legge vekk politikk og prestisje, og i denne saken jobber vi alle for det som betyr noe og gjelder nå, og det er idretten.

<strong>BØNN TIL NIF:</strong> 18. november skal saken om proffboksing skal bli lovlig i Norge opp til høring. Nå kommer boksedronning Cecilia Brækhus med en bønn til Norges Idrettsforbund. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet
BØNN TIL NIF: 18. november skal saken om proffboksing skal bli lovlig i Norge opp til høring. Nå kommer boksedronning Cecilia Brækhus med en bønn til Norges Idrettsforbund. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer